Radionica o umjetnoj inteligenciji u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci

U srijedu, 30. listopada, u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održava se radionica o umjetnoj inteligenciji (AI) namijenjena tvrtkama iz različitih industrija. Radionicu zajednički organiziraju agencija Speck, Hrvatska gospodarska komora, Križevački poduzetnički centar i odvjetničko društvo Porobija & Špoljarić.

Radi se o nastavku serije edukacija započetih u Varaždinu, no zbog velikog interesa se nastavljaju i na drugim lokacijama.

Kroz edukaciju pod nazivom Osnove i primjena umjetne inteligencije, sudionici će imati priliku upoznati se s ključnim pojmovima, poviješću AI-ja te osnovnim konceptima poput neuronskih mreža, generativnog AI-ja, velikih jezičnih modela (LLM-ova) i RAG-a. Radionica će obuhvatiti različite aspekte AI-ja, uključujući
tehničke teme poput prompt engineeringa i prilagodbe AI modela, kao i pravne aspekte vezane uz autorska prava, intelektualno vlasništvo i poslovne tajne.

Jedan od ciljeva ove edukacije je pomoći lokalnim tvrtkama prepoznati kako AI može odgovoriti na izazove specifične za njihove industrije. Dodatno, cilj edukacije je demistificirati apstraktne pojmove vezane uz umjetnu inteligenciju i demonstrirati konkretne primjene dostupne svima, uključujući i pojedince bez ekstenzivnije tehnološke pozadine.

“Glavni cilj edukacije je demistificirati mogućnosti umjetne inteligencije za poboljšanje efikasnosti poslovanja poduzeća. Umjetna inteligencija je snažna tehnologija koja se sve više primjenjuje u različitim industrijama i poduzećima svih veličina za automatizaciju rutinskih zadataka. Nadamo se da će ovakve edukacije pomoći tvrtkama da se povežu sa stručnjacima i razmotre procese koji se mogu optimizirati, kako bi se više usredotočili na kreativne i strateške zadatke koji donose stvarnu poslovnu vrijednost.” izjavio je Tomislav Tenodi, direktor agencije Speck.

Uz predavače Dragutina Oreškog (AI inženjer) i Kaju Pavlinić (COO) iz Specka te Marka Đurića iz društva Porobija & Špoljarić, sudionici će imali priliku razmijeniti ideje o potencijalnim rješenjima primjenjivima za vlastite poslovne modele i procese.

“Umjetna inteligencija može biti naš pravi asistent i olakšati posao, ako znamo što točno od nje želimo i kakav rezultat očekujemo. Razvoj različitih modela kreće se nevjerojatnom brzinom i svakodnevno svjedočimo novim primjenama i alatima na tržištu,” potvrdio je Dragutin Oreški, predavač i AI inženjer.

Ova radionica predstavlja značajan korak u poticanju primjene AI tehnologija u poslovanju te povećanju konkurentnosti lokalnih poduzeća, uz priliku za umrežavanje stručnjaka i tvrtki iz različitih sektora.

S obzirom na ograničen broj mjesta, zainteresirani poduzetnici se mogu javiti na e-mail adresu hello@speck.agency.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno