Država sufinancira kućne solarne elektrane ugrađene 2023. – prijavite se na vrijeme

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama, a prijave se mogu slati od 4. studenog. Za sve građane koji su zainteresirani prijaviti se i ostvariti povrat dijela uloženih sredstava, KLIK organizira radionicu o uvjetima, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave u ponedjeljak 28. listopada 2024. u 18 sati u KLIK uredu u Zakmardijevoj ulici (bivša knjižara). Pozvani su stanovnici svih općina oko Križevaca, budući da poziv Fonda vrijedi za cijelu Republiku Hrvatsku. 

Na javni poziv mogu se prijaviti svi koji su u razdoblju od 1. siječnja 2023. do 29. prosinca 2023. na krovovima svojih kuća ugradili solarnu elektranu i dobili potvrdu za trajni pogon, a sufinanciranje iznosi 50 posto od ukupnog troška ugradnje, do 600 eura po kW nazivne snage.

Prijaviti se mogu i građani koji su se već prijavili na prošlogodišnji poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana, ali nisu ostvarili povrat sredstava zbog dostavljanja nepotpune dokumentacije. Za sve dodatne informacije javite se na e-mail adresu kontakt@zadruga-klik.hr.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno