Uz najavu poboljšanja kvalitete zdravstvene usluge, obilježeno 20 godina županijskog Doma zdravlja

Na svečanosti u koprivničkoj dvorani Domoljub, jučer je obilježeno dvadeset godina županijskog Doma zdravlja, ustanove koja je osnovana spajanjem Domova zdravlja Koprivnica, Križevci i Đurđevac i počela s radom 1.siječnja 2004. Ravnateljica Mirjana Hanžeković zahvalila je svim općinama, gradovima i Županiji na kontinuiranoj podršci i velikoj potpori u radu i razvijanju zdravstvene skrbi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na području županije.

Kontinuirano rješavamo izazove s kojima se susrećemo, otkrivajući pritom vlastitu kreativnost, a pronalaženjem novih načina i mogućnosti otvaramo nove perspektive razvoja. Svladali smo mnoge prepreke kako bismo mogli stajati ovdje, čeka nas sigurno još mnogo njih, no nekako imam vjere u nas sve, da zajedničkim djelovanjem i sinergijom između svih nas možemo postići puno za našu Županiju, a i šire”, rekla je ravnateljica Hanžeković.

Uime osnivača Koprivničko-križevačke županije na jubileju je čestitao zamjenik župana Ratimir Ljubić. Izdvojio je iskorake u pružanju zdravstvene skrbi i sinergiju s drugim zdravstvenim ustanovama. “Svih ovih godina ulažemo u opremu i infrastrukturu, a posebna pažnja je usmjerena prema ruralnim sredinama kako bi podigli kvalitetu zdravstvene usluge na svim područjima županije. Posebno su nam važne mjere za ostanak liječnika, a pred nama su i novi projekti Doma zdravlja koji će značajno utjecati na poboljšanje kvalitete zdravstvene usluge naših sugrađana“, rekao je Ljubić.

Zdravstvenim radnicima i osnivaču Županiji, na bezuvjetnoj podršci je zahvalila predsjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja KKŽ Marina Jakšić. Uime Ministarstva zdravstva obratila se ravnateljica Uprave za e-zdravstvo Tanja Bedovec koja je, uz čestitke na projektima i uspjesima, istaknula primarnu zdravstvenu zaštitu kao stup zdravstva.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno