Šampion već na prvoj izložbi – Babićev Cherry on top najbolje ocijenjen gin

Križevački gin Cherry on top šampion je izložbe i najbolje je ocijenjeni gin na međunarodnom natjecanju Crospirit, ocjenjivanju rakija, likera i ginova koji su prošli tjedan, šestu godinu zaredom, organizirali Gospodarski list, Agronomski fakultet u Zagrebu i Prehrambeno – biotehnološki fakultet u Zagrebu.

Ovogodišnji šampion je naš križevački gin, proizveden ove godine u Destileriji Babić, i dobio je najvišu ocjenu u kategoriji – visokih 18,5. “Skačemo od sreće“, odgovorili su nam vlasnici destilerije Andrea i Franjo. Kako i ne bi kad su, već na prvoj izložbi na kojoj sudjeluju, nagrađeni za sav trud i godine isprobavanja receptura.

Nismo se usudili nadati ovakvim uspjehu iako smo svjesni da imamo gin iznimne kvalitete. Još nas više veseli činjenica da su ocjenjivači vrhunski stručnjaci“, odgovaraju Babići. U kategoriji ovog stila gina zlatom su nagrađena još četiri uzorka.

Ocjenjivanje se provodilo u senzornom laboratoriju Agronomskog fakulteta, a ove je godine prikupljen rekordni broj (više od 250) uzoraka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. U stručnoj komisiji bili su certificirani stručnjaci za jaka alkoholna pića s Agronomskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu kao i iz Ministarstva poljoprivrede i industrije pića.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno