Oporba zbog vrtića traži sjednicu Gradskog vijeća

Od ovog tjedna više nema Male sportske škole u Dječjem vrtiću Križevci jer se vrtićka dvorana „prenamjenjuje“, a roditelji su o tome obaviješteni prije par dana. Oni koji žele da im djeca i dalje imaju sportsku aktivnost, moraju ih odvesti u dvoranu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ili potpisati privolu da odgojitelji izvedu dijete iz ustanove i odvedu ih u drugu ustanovu.  

Kakve se to prenamjene događaju u vrtićkoj dvorani kad o njima nije bilo govora niti na jednoj ovogodišnjoj sjednici Gradskoga vijeća, niti se išta o tome spominje u izvješćima i planovima za vrtić koje su prihvatili gradski vijećnici? Pojačane aktivnosti u vrtiću se događaju od prošloga tjedna kad je, tri dana nakon što je s njom ugovor o radu potpisao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe i predsjednik Upravnog vijeća vrtića Mario Martinčević, Valentina Hoić Đopar, predstavljajući se kao v.d. ravnateljice vrtića, nazivala roditelje djece s liste čekanja. Kažu nam da im je najavila da će uskoro u vrtiću biti mjesta i da će se djeca upisivati. Planira li ih smjestiti u tu vrtićku dvoranu koja se prenamjenjuje, prostor bez sanitarnog čvora i uvjeta koje propisuje Državni pedagoški standard?

Podsjetimo da vrtić dosad nije odgovorio niti na jedno pitanje koje smo im poslali, a nisu nam dostavili ni zapisnike sa sjednica Upravnog vijeća na kojem je predsjednik Martinčević s drugim članovima donosio odluke o zapošljavanjima i imenovanjima. Što onda izvode Upravno vijeće, v.d. ravnateljica i gradonačelnik Mario Rajn koji je ljetos najavio da će se, i prije nego što se uredi područni vrtić, upisati sva djeca s liste čekanja?

Naime, novih upisa nema bez novog Plana upisa na koji suglasnost mora dati Gradsko vijeće. Ono je u travnju prihvatilo prijedlog Upravnog vijeća da se, u skladu s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe te Pravilnikom o upisu djece, u ovoj pedagoškoj godini može upisati 31 dijete u jasličke programe i 30 djece u program vrtića. Ta kvota je popunjena u lipnju!

Pitanja o ovoj temi bilo je na sjednici Gradskoga vijeća u rujnu, no ni gradonačelnik ni predsjednik Upravnog vijeća na njih nisu htjeli odgovoriti. Zbog svega što se događa oko vrtića, oporbeni vijećnici Antonio Sirovec, Dejan Pernjak, Siniša Španić, Ivica Švagelj, Denis Maksić, Marko Vrbanec i Ivan Majdak ovaj su tjedan uputili zahtjev predsjedniku Gradskoga vijeća Igoru Frbežaru i traže sazivanje sjednice. Traže da predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Mario Martinčević podnese izvještaj o stanju u vrtiću i da im se dostave zapisnici sa svih sjednica tijela kojim Martinčević predsjeda. Oporba traži i izvještaj o provedenim aktivnostima oko izgradnje područnog vrtića u Tuđmanovoj ulici. Frbežar je sad, prema Poslovniku, dužan sazvati sjednicu Gradskog vijeća u roku od 15 dana od primitka zahtjeva.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno