Lunarovi radovi od danas u Likovnoj galeriji

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja na Trgu Antuna Nemčića danas, u utorak 22. listopada, u 18 sati otvara se izložba Slavena Kosanovića Lunara, u sklopu festivala Suvremene umjetničke forme SUFFest.

SUFFest je posvećen formama umjetničkog izraza koje izlaze iz uobičajenih okvira, ovaj put su glavna tema grafiti kao oblik suvremene urbane umjetnosti. Lunar je jedan od najznačajnijih autora ulične umjetnosti i na izložbi koja ostaje otvorena do 29. listopada će predstaviti bogatstvo svog rada.

Lunara je oduvijek gurala radoznalost, otkrića i kreativnost. Kada je shvatio da vjerojatno ne može biti paleontolog ili prirodoslovac, već je bio očaran grafitima, hip hop kulturom te skupljanjem svih mogućih oblika glazbe do kojih je mogao doći. Ulazak u svijet grafita bio je način da potvrdi onu drugu, neznanstvenu stranu svog identiteta interdisciplinarnog umjetnika, alternativni način da shvati svijet i pronađe mjesto u njemu“, piše o autoru večerašnje izložbe voditelj projekta SUFFest Saša Živković.

Radovi Slavena Kosanovića Lunara krase Amsterdam, Atenu, Auckland, Berlin, Hanoi, Havanu, Lisabon, London, Melbourne, New York, Oslo, Pariz, Saigon, Seoul, Sydney, Tokio, Zagreb. Osim crtanja i slikanja grafita, istakao se i klasičnim tehnikama slikanja kistom, u tehnici akrila na platnima velikoga formata, koristeći “svoje prepoznatljive životinje, mačke, koje lete u balonima nebeskim prostranstvima.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno