Zboru “Kalnik” zlato na međunarodnom natjecanju

Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik” osvojilo je zlatnu nagradu drugoga stupnja s 22.29 bodova u kategoriji klasične glazbe na međunarodnom natjecanju Croatia Cantat u subotu u Čakovcu. Dirigent Ozren Bogdanović je, uz neke kolege, nagrađen posebnom dirigentskom nagradom za umjetnički rad sa zborom. 

Križevački pjevači su izveli djelo Stevana St. Mokranjca Tebe pojem, Josipa Kaplana Moj kraj i Ola Gjeile The ground uz glasovirsku pratnju prof. Danijela Ota. Zbor je ocjenjivalo sedmeročlano međunarodno povjerenstvo iz Hrvatske, Slovenije, Indije i Irana, i to prema apsolutnim mjerilima i kriterijima, što znači da se u prvom dijelu nije natjecao zbor protiv zbora već svi dobivaju nagrade po stupnjevima.

 Grand prix  natjecanja osvojilo je Prvo hrvatsko pjevačko društvo „Zora“ iz Karlovca. Sudjelovalo je ukupno 29 zborova u četiri kategorije – klasična, folklorna, popularna i mješovita glazba, s više od 500 zborašica i zboraša, a organizatori natjecanja su Hrvatska udruga zborovođa i ansambl Pučpuljike iz Čakovca.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno