Gimnazijalci ozbiljno “zagrizli” u znanost – počela BIFIKEMA

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i ove će školske godine organizirati natjecanje za svoje učenike BIFIKEMA PLUS, kojim promovira STEM područje i popularizira znanost. Riječ je o ekipnom natjecanju gimnazijalaca u znanju iz biologije, fizike, kemije i matematike u kojem se traže znanja iz sva četiri predmeta, ali jedan moraju odraditi u praktičnom obliku kao pokus ili vježbu, dok iz ostala tri rješavaju zadatke.

U prvom kolu ove sezone pobijedila je ekipa M Livada u sastavu Ivan Budisavljević, Filip Šaban, Borna Vranešić i Ivan Vujčetić, oni su bili najbolji od 14 prijavljenih četveročlanih ekipa. U prvom kolu natjecanja praktičan rad je bio iz kemije.

Učenici su u zadanom roku od 20 minuta trebali odrediti u kojoj se epruveti nalazi otopina magnezijeva heksaklorida, kalijevog hidrogenkarbonata i kristalne sode te odgovoriti na pitanja koja povezuju stečeno znanje s praktičnim radom i opažanjima. Iz biologije, fizike i matematike učenici su rješavali zadatke u zadanom vremenu od 10 minuta. Svi smo se dobro zabavili i ponešto novo naučili ili ponovili“, poručuju iz gimnazije.

U organizaciji su sudjelovali nastavnici Sabina H-Omerović, Darko Jembrek, Ernest Jurišić, Bruno Marinković, Gordana Pintarić-Kovač, Anita Sokač i ravnatelj Ivan Peklić.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno