Zanimljiva predavanja, promocije i povrat bez zakasnine uz Mjesec hrvatske knjige

Od danas pa do 15. studenoga Gradska knjižnica “Franjo Marković” će, kao i svake godine, obilježiti Mjesec hrvatske knjige. Uz redovite akcije organiziranih posjeta polaznika križevačkih vrtića i škola i besplatan upis učenika prvih razreda osnovnih i srednjih škola, predstavit će nekoliko knjiga, i za male i za velike, družiti se s književnicima i putopiscem. Glavna tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je – Slova stvaraju riječ, a riječi priču.

Neka nas ovaj Mjesec hrvatske knjige podsjeti na čaroliju izgovorene riječi i na važnost priča, neka se sa svih strana čuje njegov slogan – Pričaj mi…”, poručuju knjižničari i vesele se druženju u još jednom Mjesecu hrvatske knjige.

U četvrtak 17. listopada je u multimedijskoj dvorani od 10 sati program za učenike nižih razreda osnovnih škola, a gostuje odgojiteljica savjetnica Ljerka Pukec, inače rodom iz križevačke okolice, i predstavit će svoju knjigu igrokaza Veliki san, mali miš. Piše igrokaze, priče i pjesme za djecu i odrasle na hrvatskom standardnom jeziku i kajkavskom narječju, bavi se poticanjem ranog govorno-jezičnog razvoja kroz dramsko-scenske igre djece rane i predškolske dobi.

Isti dan u večernjem terminu u 19 sati je posebno putopisno predavanje i predstavljanje knjige “Planinarenje na slijepo”. O svojim će planinarskim iskustvima govoriti Feručo Lazarić, Istrijan iz Svetvinčenta, koji se planinarenjem počeo baviti prije dvadesetak godina kada je izgubio vid i bio primoran odustati od mnogih aktivnosti kojima se bavio, naročito skijanja. Nakon osvojenih Olimpa, Triglava, Musale u Bugarskoj i južnih Karpata u Rumunjskoj, odlučio je prehodati najdulju planinarsku stazu u Hrvatskoj, 1100 km dugu Via Adriaticu. Svoja planinarska iskustva, svoj nevidljivi svijet pun slika i pjesme pretočio je u knjigu.

 Ulaz na sva događanja Mjeseca hrvatske knjige u knjižnici je besplatan. Za dolazak većih grupa na neko od događanja obavezan je dogovor/najava najmanje 2 dana ranije na maja@knjiznica-krizevci.hr ili martina.majdak@knjiznica-krizevci.hr
Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno