Koren nagrađenim učiteljima: Vaša izvrsnost nadilazi granice naše županije

Na svečanom prijemu za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike s područja Koprivničko-križevačke županije za školsku godinu 2023./2024., koje je nagradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, jučer im je čestitao i župan Darko Koren. Zahvalio im je na entuzijazmu kojim svojim učenicima prenose znanja i vještine te oblikuju i stvaraju buduće generacije.

Ponosni smo što je čak 18 naših odgojno-obrazovnih djelatnika prepoznato na nacionalnoj razini. Čestitam vam na zasluženim priznanjima, a zahvaljujem i ravnateljima na njihovoj kontinuiranoj podršci. Briga za školsku infrastrukturu i učenike naša je trajna zadaća. Svake godine prepoznajemo uspjehe naših najboljih učenika na natjecanjima, a danas smo ovdje da nagradimo i vas. Ulaganje u infrastrukturu ne bi bilo dovoljno da ne postoji kvalitetan učiteljski kadar koji je spreman uložiti dodatni trud kako bi naša djeca dobila adekvatna znanja i vještine“, istaknuo je Koren i dodao da su priznanja pokazatelj njihove izvrsnosti koja nadilazi granice naše županije.

Od 513 nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika na nacionalnoj razini 18 ih je iz naše županije i među njima su Gordana Juran-Ratković i Tamara Vrhovec iz SŠ Ivan Seljanec, Sandra Poštić iz OŠ Ljudevita Modeca, Tomica Turković iz OŠ Vladimir Nazor, Tomislav Hrebak iz OŠ Grigor Vitez Sveti Ivan Žabno i Stojanka Lesički iz OŠ Sveti Petar Orehovec.

Uime nagrađenih djelatnika u sustavu osnovnih škola obratila se Stojanka Lesički iz OŠ Sveti Petar Orehovec, koja je četvrti put dobila nagradu Ministarstva. “Sve pohvale Županiji koja organizira ovaj prijem, jako je lijepo kad se trud i uspjeh prepoznaje te mu se na ovaj način odaje priznaje. Drago mi je što na prijemu ima i nekih novih lica što znači da kolege rade na sebi i pokušavaju djeci dati svoj maksimum. Županija je mnogo toga učinila za sektor obrazovanja, kod nas u Svetom Petru Orehovcu je izgrađena školska sportska dvorana, a ulaže se i u naše područne škole. Bez takve podrške bilo bi uistinu teško raditi”, rekla je Lesički i čestitala svim dobitnicima nagrada.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno