[FOTO] Križevački planinari istražili zadarski arhipelag i s mora i s visina

Planinarsko društvo Kalnik prošli je tjedan s dvadeset osam planinara plovilo zadarskim arhipelagom i ispenjalo vrhove Šćah na Ugljanu, Veliki Bokolj na Pašmanu i vrh Orljak na Dugom otoku. Otoke su tako razgledali sa svih strana – i s mora i s “visina”. Za iskusne planinare to nisu “zahtjevne” visine, ali svaki su dan na svaki od tih vrhova kretali od nule – s razine mora. Sedam dana proveli su na brodu i, osim otočkih brda, posjetili labirint lavande u Rogoznici i jezero Zmajevo oko, Ugljan, razgledali zadarske znamenitosti poluotok, morske orgulje, Pozdrav Suncu, crkvu sv. Donata, zatim Pašman i Dugi otok. U Šibeniku su posjetili tvrđave sv. Mihovila i sv. Ivana, u Trogiru staru gradsku jezgru koja je na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine, Skradin i slapove Krke.

Putovanje koje kombinira jedrenje i planinarenje, kretanje i aktivnost u prirodi s posjetom kulturnim i turističkim znamenitostima i atrakcijama, bilo je nezaboravno, ispričala nam je Križevčanka Ivančica Gagro.

Prvi put sam išla s planinarima na krstarenje koje je bilo nezaboravno i prekrasno. Išlo se na nekoliko planinarenja i hodanja i uvijek postoje dvije opcije, lakša i zahtjevnija po izboru i mogućnosti svakoga. Ja sam osobno ponosna što sam se popela na vrh otoka Ugljana, Šćah s kojeg se vide otoci zadarskog područja, uz podršku našeg sposobnog vodiča Zlatka Mustića i ostalih članova planinarske grupe. Krstarenje nam je otvorilo neke nove vidike i perspektive uz sjajnu i uslužnu posadu i opreznog kapetana“, rekla je i dodala da se križevačka planinarska ekipa, uz sva mjesta koja su posjetili i razgledali, čak stigla i nekoliko puta okupati.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno