“Vozi” li upravno vijeće po zakonu ili mimo njega?

Veliko finale „dječjeg tjedna“ dogodilo se sinoć, u petak 11. listopada kad je na hitnoj sjednici Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Križevci zaposlena Valentina Hoić Đopar na mjesto odgojitelja na puno radno vrijeme. Da će posao dobiti upravo ona, znalo se i prije nego što je završio rok za prijave i o tome smo pisali. Upravno vijeće u kojem su predstavnici osnivača Mario Martinčević, Ana Cukor, Ivana Štragelj, predstavnica roditelja Maja Petračija i iz redova odgojitelja Marta Požgaj, s četiri je glasa „za“ i jednim „protiv“ potvrdilo nagađanja.

Svoj ugovor na neodređeno Hoić Đopar je dobila samo dva dana nakon što je završen natječaj, dok sedam odgojiteljica koje su izabrane na onom objavljenom u srpnju svoje ugovore još nisu dobile! Ugovor s novom odgojiteljicom, inače kćerkom Višnje Barušić koja je bila kandidatkinja za gradsku vijećnicu na listi Marija Rajna, sklopio je predsjednik Upravnog vijeća vrtića Mario Martinčević. Tko ga je ovlastio za sklapanje pravnih poslova u ime i za račun vrtića, što je u nadležnosti osobe koja je završila sveučilišni diplomski studij za odgojitelja, položila stručni ispit za odgojitelja i ima najmanje pet godina radnog iskustva u predškolskoj ustanovi? Prema Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju, Zakonu o ustanovama i Statutu Dječjeg vrtića Križevci to je posao ravnatelja. Ako je ravnatelj spriječen, mijenja ga zamjenik koji mora biti iz  redova odgojiteljskog vijeća, a ne predsjednik Upravnog vijeća, u ovom slučaju vatrogasac.

Gospođa Hoić Đopar, očigledno je, ima poseban status pa je dobila ugovor prije nego što su ga potpisale odgojiteljice primljene prije nje. Hoće li upravo nju vladajući preko svojih članova u Upravnom vijeću imenovati zamjenicom ravnateljice i provesti ideju o upisu sve djece s liste čekanja, makar za to nema ni prostora ni uvjeta u Dječjem vrtiću Križevci? Upravno vijeće s Martinčevićem na čelu dosad nam nije dostavilo niti jedan dokument koji smo tražili niti je odgovoreno na pitanje gdje će novozaposleni odgojitelji raditi budući da su kapaciteti vrtića itekako popunjeni

Zanimljivo je da je odluku o zapošljavanju gospođe Hoić Đopar Upravno vijeće donijelo sinoć poslije 18 sati, a u ugovoru joj stoji da počinje raditi već preksutra, u ponedjeljak 14. listopada, do kad mora obaviti i zdravstveni pregled.

Podsjetimo samo da je u srpnju Upravno vijeće raspisalo natječaj za osam odgojitelja, 27. rujna su primili sedam, odbili su druge kandidate koji su zadovoljili uvjete i isti dan odlučili raspisati novi na kojem je primljena kćerka kandidatkinje s Rajnove liste.

Vezano
3 komentara
  1. Veliki Raven piše:

    Inače dotična bila zaposlena u DV Didi koji ima podruznicu u Križevcima ,DV Dugo Selo krače vrijeme i sad na samom vrhu svijeta ….pznavajuči istu egu nema karaja tak mislim da ni nebu dugo ni tam bez obzira na veze i vezice

  2. Veliki Raven piše:

    Dotična je izjavila da mora dati več 3 otkaza po naputku ,dana kada je odlazila iz DV Dugo Selo s tim da je pričala da ide na mjesto ravnateljice prije 2 mjeseca

  3. Ivo piše:

    Tom nezakonju Soroš Rajn po koji zna put podupire koalicijski partner Korenove neke mreže i sinergije tobož sa nekim HDZ-om, neki samo nazvani vijećnici HDZ-a na čelu s predsjednikom Devčićem koji prije nekoliko godina postao član HDZ-a iza kojeg krije svoju otvorenu sinergiju s prije HSS-om danas s nekom mrežom koja kao organizacija više i ne postoji.

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno