[FOTO] Matej i Emil otvorili Pinklecfest – večeras u Pakistan, Kolumbiju i Južnu Koreju

Usudite se sanjati i pokušajte ostvariti snove, otići u nepoznate krajeve i upoznavati nepoznate kulture jer najbolje putovanje i najbolja avantura je ona koju upravo živite – e to su jučer poručili i Matej Perkov i Emil Čančar na 13. Pinklecfestu u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice. Svaki na svom predavanju i s različitom pričom, jedan o planinarenju, a drugi o volontiranju u Gani, otvoreno su govorili o kulturama i svjetovima koje su upoznali na svojim putovanjima, predrasudama koje su imali, strahovima s kojima su se susretali i bogatstvu koje su donijeli kući. Ne misle na materijalno bogatstvo, već na uspomene, znanja, spoznaju da su u nekom dalekom kraju svijeta nekome pomogli, stekli nove prijatelje i zauvijek se “zarazili” nečime što ih stalno tjera da putuju dalje.

Na novo putovanje Pinklecfest vodi i večeras. U goste stižu Sanja i Emir Imamagić koji su ljeto proveli u planinama na dva kontinenta, u Aziji i u Južnoj Americi. Prva stanica početkom lipnja bio je Lahore u Pakistanu, a druga je bila Kolumbija. Iako nažalost popularna zbog serija o banditima, Imamagići najavljuju da pruža sve od 0 do više od 5000 m nadmorske visine – španjolsku kolonijalnu arhitekturu, opuštenu karipsku obalu, plantaže kave u ugodnoj planinskoj klimi, živopisne zajednice Medellin s ožiljcima dugogodišnjeg nasilja, pa sve do glečera sjeveroistoka.

Festival će zatvoriti Jadranko Kučica putopisnim predavanjem o Južnoj Koreji. “U čaroliji cvjetnih trešanja kroz parkove i hramove, bogatom povijesti, autentičnom gastronomijom, živosti roštilj-bar zabava, vulkanskim otočjem…., svakako, zemlja s najbržim razvojem kao jedan od četiri azijska tigra donosi mnoštvo čuda“, otkriva predavač.

Pinklecfest organizira udruga P.O.I.N.T. i svi sadržaji za publiku su besplatni. Predavanja su u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice i počinju u 19:30.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno