Županija s Radnikom ugovorila rekonstrukciju dvorca

U prostorijama Županijske uprave danas je svečano potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije i dogradnje dvorca Inkey u funkciji wellness turizma vrijedan 14,2 milijuna eura s PDV-om, priopćila je Županija. Ugovor su potpisali župan Darko Koren i predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec, čime se i formalno krenulo u realizaciju značajnog turističkog projekta, najvećeg na području Koprivničko-križevačke županije.

Da nismo pokrenuli priču revitalizacije, dvorac bi sigurno propao, a na ovaj način ćemo zaštiti kulturno dobro za buduće generacije, ali i otvoriti mogućnost razvoja cijelog turističkog sektora na našem području. Uvjeren sam da će dvorac postati turistička atrakcija i biser kontinentalnog turizma te da će privući velik broj posjetitelja. Svega ovoga ne bi bilo da nismo uspjeli preko Ministarstva turizma osigurati 10,1 milijuna eura bespovratnih sredstava kojima smo pridodali i vlastita proračunska sredstva. Siguran sam da će tvrtka Radnik koja se dokazala na brojnim velikim infrastrukturnim projektima napraviti kvalitetan posao te da ćemo za 16 mjeseci prisustvovati otvorenju ovog velebnog objekta, rekao je župan Koren.

Voditelj Projektnog tima Darko Masnec predstavio rekao je da će se projekt provoditi u dvije faze pa će tako dvorac po završetku između ostalog imati spa i wellness sadržaje, apartmane, kongresnu dvoranu, vinski podrum, restoran i kompletno uređen okoliš. “Po završetku prve faze imat ćemo zaokruženu funkcionalnu cjelinu koja će moći samostalno funkcionirati neovisno o radovima na drugom objektu koji smo također kupili i koji će po sadržajima biti komplementaran s velikom zgradom dvorca“, pojasnio je Masnec.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno