Županija otvorila poziv za financiranje programa i projekata u kulturi

Koprivničko-križevačka županija objavila je Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2025. godinu te će i ove godine financijski podržati programe i projekte udruga, umjetničkih organizacija, samostalnih umjetnika i vjerskih zajednica koje doprinose kulturnom razvoju, očuvanju kulturnih vrijednosti i dobara Koprivničko-križevačke županije. Prijavitelji mogu prijaviti program/projekt za sljedeća prioritetna područja:

Prioritetno područje 1 – izdavačka djelatnost. Financiraju se programi izdavanja tiskanih i ostalih medija: CD, film, audiovizualni zapis; izdanja koja se odnose na očuvanje baštine, povijest i kulturu Koprivničko-križevačke županije; izdanja značajnih djela tematski ili autorski vezanih uz područje županije. Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti za financijsku potporu programu i/ili projektu po pojedinoj prijavi je od 200 do najviše 1.000 eura.

Prioritetno područje 2 – likovna djelatnost. Financiraju se programi izložbi i drugih manifestacija u likovnoj djelatnosti. Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti za financijsku potporu programu i/ili projektu po pojedinoj prijavi je od 200 do najviše 1.000 eura.

Prioritetno područje 3 – ostala područja kulture. Financiraju se manifestacije u književnoj djelatnosti; projekti, akcije i manifestacije s područja kazališne, glazbene i plesne djelatnosti; programi i projekti u filmskoj i audiovizualnoj djelatnosti; filmske manifestacije; programi poticanja i njegovanja tradicijske kulture, razvitka kulturno-umjetničkog amaterizma te manifestacija na području kulturno-umjetničkog amaterizma; programi urbane kulture i kulture mladih. Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti za financijsku potporu programu i/ili projektu po pojedinoj prijavi je od 200 do najviše 1.300 eura.

Prioritetno područje 4 – zaštita i održavanje sakralnih objekata i provođenje vjerskih manifestacija, te obilježavanje blagdana. Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti za financijsku potporu programu i/ili projektu po pojedinoj prijavi je od 700 do najviše 10.000 eura.

Prioritetno područje 5 – djelatnost i rad Zajednice kulturno-umjetničkih udruga. Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti za financijsku potporu programu i/ili projektu po pojedinoj prijavi je od 700 do najviše 40.000 eura.

Prioritetno područje 6 – muzejsko-galerijska djelatnost. Financiraju se izložbe, manji restauratorski zahvati, zaštita postojećeg fundusa, održavanje kulturnih dobara, programi istraživanja i sl. Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti za financijsku potporu programu i/ili projektu po pojedinoj prijavi je od 200 do najviše 3.000 eura, a iznimno do najviše 10.000 eura prilikom provođenja aktivnosti vezanih uz manje restauratorske zahvate, zaštitu postojećeg fundusa i održavanje kulturnih dobara

Prioritetno područje 7 – knjižnična djelatnost. Financira se obnova knjižne i neknjižne građe knjižnica. Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti za financijsku potporu programu i/ili projektu po pojedinoj prijavi je od 200 do najviše 3.000 eura.

Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je 31. listopada 2024. godine.

Svaki prijavitelj može prijaviti i ugovoriti najviše tri projekta u okviru ovog Poziva na razdoblje provedbe do 31.12.2025. Isti prijavitelj može biti partner na više projekata unutar prioritetnih područja Poziva.

Prijave na Poziv podnose se isključivo putem APLIKACIJE ZA NATJEČAJE, a svi ostali detalji Poziva dostupni su OVDJE.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno