Šesti Kalnik Trail novim stazama

Sve dok ne trčite po asfaltu, bavite se trail trčanjem – jednostavno objašnjavaju zaljubljenici u trčanje u prirodi. Neki od njih sigurno će doći u subotu na šesti Kalnik Trail, koji je ove godine prepun novosti i ponekog iznenađenja.


Najveća i najočitija promjena je povećanje dužina svih staza, čak i one najkraće koja je sad duga 9 kilometara. “Kako bismo kompenzirali “težinu” staza, na svaku stazu dodali smo po jednu okrepnu točku pa tako na najkraćoj dionici natjecatelje očekuju čak dvije okrepne stanice. Na srednjoj stazi od 19 km su četiri okrepe, a na dugoj stazi od 29 km nudimo ih pet“, objašnjava Vilim Ivančan iz organizacijskog tima. Na svakoj okrepi bit će i volonteri, a za svaki slučaj u blizini će i ovaj put biti pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.


Trčanje po prirodi podrazumijeva i različite vrste terena, koji put lakše staze, nizbrdice, a nekad i zahtjevnije uspone ili preskakanje potoka. Ove godine će natjecatelji duge staze prolaziti razna “iskušenja”, trčat će kroz Vražji vrt, ali i kroz svetište Majke Božje Hruškovske – usred šume. Organizatori su, objašnjava Vilim, pokušali rasporediti uspone i spustove na svim stazama kako bi natjecateljima donekle olakšali dolazak do sljedeće okrepe, a na kraju krajeva i do cilja.


Jedan od glavnih razloga za povećanje dužine staza jest taj da ljudima približimo i one udaljenije ljepote Kalničkog gorja. One lokacije koje su prošlih godina bile rezervirane za duže dionice, sad smo uvrstili u kraće tako da sve natjecatelje 5. listopada očekuje ono najljepše što Kalnik ima za ponuditi“, najavljuje Ivančan.

Također, jedna od novosti je i uvođenje dobnih kategorija, što znači da će se osim ukupnog poretka na svakoj stazi natjecatelje rangirati i po dobnim kategorijama, odnosno godini rođenja. Kao i prijašnjih godina, na kratkoj stazi će se trčati i kategorija Canicross u kojoj trče psi uz svoje vlasnike.
Kalnik Trail organizira Udruga kineziologa grada Križevaca, a prijave za osnovni paket sa startnim brojem i obrokom u cilju otvorene su do petka 4. listopada u ponoć putem platforme stotinka.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno