I tamburaški sastav KUD-a Prigorje ide na državnu smotru

Tamburaški sastav KUD-a Prigorje plasirao se na državnu smotru u kategoriji folklorni sastavi, priopćili su iz društva. krajem rujna su nastupili na županijskoj smotri tamburaških sastava i orkestara Koprivničko križevačke županije u Virju i sjajnom izvedbom su osigurali sudjelovanje na državnoj smotri.

Pod voditeljskom palicom mladog člana društva Emila Šatraka tamburaši su izveli dva spleta prigorskih pjesama i plesova i to Moje srce garavušu neće i Prigorski tanc, poljke i drmeš, koje je Šatrak i obradio za orkestar.

Sastav je primjer izvornog, narodnog načina sviranja koji je rijedak u današnje vrijeme, ujednačene izvedbe i čiste intonacije“, naglasio je selektor smotre Veljko Valentin Škorvaga.

Natjecanje je organizirala Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije u nekoliko kategorija: folklorni orkestri, folklorni sastavi i koncertni orkestri. Osim križevačkog KUD-a za državnu smotru predložen je i Tamburaški orkestar „Krešo Lukačić“ Koprivnica, ali u kategoriji koncertni orkestri.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno