Eko festival od srijede do petka

Ovaj tjedan, od srijede 2. do petka 4. listopada, u Križevcima će se održavati drugi međunarodni Eko festival – održivost, zajedništvo, budućnost. Organiziraju ga Veleučilište u Križevcima, kao nositelj projekta Inicijativa za pametnu ekološku poljoprivredu (SOFI – Smart Organic Food Initiative), u partnerstvu s Udrugom za ekonomiju zajedništva iz Križevaca, Središtem za cjeloživotno učenje iz Travnika te udrugom Starkmacher iz Manhheima, uz podršku gradova Križevci i Travnik (BiH) te Veleučilišta Rhein-Waal University of applied sciences iz Klevea u Njemačkoj.

Nakon prošlogodišnjeg festivala na kojem su uz stručnjake iz različitih sektora pokušali odgovoriti na pitanje „Kakva gospodarstva ostavljamo slijedećim generacijama poljoprivrednika?” posebnost ovogodišnjeg Eko festivala je predstavljanje Klimatskog akcijskog plana za poljoprivredu za grad Križevci” te širenje festivala iz Centra Mariapoli Faro u cijeli grad.
Poseban gost festivala je dr. sc. Branko Grisogono, profesor dinamičke (teorijske) meteorologije na
Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, doajen komunikacije o klimatskim promjenama još od 2005., koji će održati predavanje „Vrtlog klimatskih ekstrema – izazovi danas“. U tri dana festivala posjetitelje očekuju predavanja, paneli, radionice, projekcije i sajmeni dan u centru grada.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno