Zaklada “Volim Križevce” obilježava Europski dan filantropije

U utorak, 1. listopada Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” obilježit će Europski dan filantropije aktivnostima u Kozmološkom centru u Križevcima. Dan otvorenih vrata bit će organiziran u sjedištu zaklade, a zainteresirani posjetitelji imati će priliku čuti o aktivnostima zaklade i načinu na koji se mogu pridružiti ovoj inicijativi.

Europski dan filantropije i zakladništva održava se u okviru Tjedna filantropije 2024., koji je ove godine započeo 23. rujna, a završava 1. listopada. Brojne organizacije diljem Europe obilježavaju ovaj tjedan te na taj način njeguju vrijednosti uzajamnog pomaganja i solidarnosti. Filantropske aktivnosti i osjećaj bratstva prijeko su potrebni današnjem društvu.

Iz zakladne uprave poručuju: “Pridružite nam se u utorak od 10 do 16 sati u Kozmološkom centru. Predstavljanjem zaklade prikazati ćemo naše djelovanje u lokalnoj zajednici, objasniti ciljeve lokalnog razvoja i solidarnosti te sve zainteresirane posjetitelje informirati o načinima na koji nas mogu podržati.”

Podsjećamo, Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost Volim Križevce prva je zaklada u Križevcima u suvremeno doba. Ključna aktivnost zaklade je stipendiranje učenika i studenata s područja Grada Križevaca, no jedan od ciljeva je i solidarnost prema građanima u potrebi. Posjetitelji će u utorak imati priliku dobrovoljno donirati zakladi, a prikupljena sredstva zaklada će namijeniti za buduće učeničke i studentske stipendije.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno