Križevačkom Specku Zlatna kuna

Križevačka tvrtka Speck dobila je Zlatnu kunu u kategoriji najuspješnijeg malog trgovačkog društva i direktor Tomislav Tenodi nagradu je preuzeo jučer na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore u Koprivnici. Komora priznanja Zlatna kuna dodjeljuje svake godine za postignute uspjehe u gospodarstvu županije, ove godine nagrađeni su za rezultate u 2023. U  kategoriji najuspješnijeg velikog trgovačkog društva plaketa Zlatna kuna dodijeljena je Belupu, dok je u kategoriji najuspješnijeg srednjeg trgovačkog društva plaketu dobilo društvo Kotlar d.o.o. Đurđevac.

Predsjednik HGK ŽK Koprivnica Krešimir Habijanec predstavio je rezultate poslovanja gospodarstva županije s aktivnih 2.145 gospodarskih subjekata koji su ostvarili ukupne prihode 2.3 milijarde eura, od čega je 585 milijuna eura zarađeno prodajom roba i usluga na inozemnom tržištu. Po broju zaposlenih smo na 15. mjestu, po ukupnim prihodima na 12., po izvozu na 13. mjestu, a po prosječnoj mjesečnoj neto plaći na šestom mjestu od ukupno dvadeset županija i Grada Zagreba.

Županijsko gospodarstvo je žilavo i bolje je poslovalo u odnosnu na godinu dana prije“, istaknuo je Habijanec te čestitao svim dobitnicima uz poruku kako su njihove poduzetničke priče inspiracija za ostvarenje vlastitih ideja.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno