O zapošljavanju u vrtiću muk, oporba napustila sjednicu

Uz zahtjev za dopunom dnevnog reda počela je 22. sjednica Gradskoga vijeća, ponovo u kino dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka. Iako ni na konferenciji za medije prekjučer nije najavljena, na dnevni red je dodatno uvrštena točka o financijskom izvješću gradskog radija. Oporba je predložila da se o financijama radija raspravlja na sljedećoj sjednici jer materijal nisu dobili na vrijeme, rekli su, pa se za tu točku nisu ni mogli pripremiti. No vladajući su s 11 glasova točku o radiju uvrstili na dnevni red.

Već na početku sjednice gradonačelnika su dočekala pitanja o listi čekanja u vrtiću i obećanju da će od jeseni za svu djecu s liste tamo biti mjesta. “Pitanje vrtića je nažalost još uvijek aktualno, od 1.10. kreće obeštećenje jer prostor nije ispražnjen. Očito će cijelu ovu pedagošku godinu trajati radovi“, odgovorio je Mario Rajn.

Kad će se zaposliti osam odgojitelja za koje se raspisao natječaj, kad će se s njima sklopiti ugovori o radu i hoće li se zbog tog zapošljavanja povećati broj upisane djece“, pitao je vijećnik Majdak. No tad je nastupio muk. Predsjednik Gradskoga vijeća pogledom je tražio tko će odgovoriti na pitanje, gradonačelnik nije ustajao pa je Frbežar rekao da će ravnateljica vrtića dati odgovor. Ravnateljica je na bolovanju, doviknuo je netko od vijećnika, i Majdaku je rečeno kako će odgovor dobiti u pisanom obliku.

Vidio sam ovdje predsjednika Upravnog vijeća vrtića pa je možda on mogao dati odgovor“, replicirao je Majdak. zanimalo ga je i na što se odnose veliki troškovi za odvjetničke usluge koje ima Gradski muzej, ali ni taj podatak nije dobio jer je ravnateljica muzeja Tea Hatadi poručila da će mu odgovoriti u pisanom obliku.

Vijećnici su podržali ideju o besplatnom prijevozu, no nisu se svi složili oko toga da time upravlja Križevački poduzetnički centar, koji je osmišljen kao podrška poduzetnicima, a ne da se bavi poduzetništvom. Usvojena su izvješća i izvještaji Komunalnog poduzeća i Vodnih usluga kao i financijski planovi škola, vrtića, ustanova u kulturi, zajednica i Javne vatrogasne postrojbe. Uoči točke o financijskom izvješću radija SDP-ov Antonio Sirovec je tražio stanku kako bi se mogli pripremiti za raspravu. Nakon stanke sjednica je završena bez oporbenih vijećnika i financijsko izvješće radija, koji je u prošloj godini poslovao s gubitkom, prihvaćeno je s 12 glasova.

Vezano
1 komentar
  1. Ivo piše:

    K0renovci pod firmom HDZ-a drže veći u gradskom vijeću SOROŠU Rajnu,, ta tri vijećnika nisu ni slika HDZ-a, k tome gdje im zastava hrvatska i članska na prostorijama GO ne(organizacije) HDZ-a, kako za dan državnost tako netom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti.
    Kada će završiti tajni izbori za gradski odbor,valjda kad Zagreb sazna, protivno Statutu HDZ-a, jedan član jedan glas.

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno