Županijske stipendije ove godine izdašnije i za više studenata

Među trinaest točaka na dnevnome redu 20. županijske skupštine ovaj tjedan u Koprivnici, raspravljalo se i o Polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna. Župan Darko Koren naveo je da je u prvom polugodištu 2024. godine ostvareno 43 posto godišnjeg plana prihoda i primitaka, te 46 posto od ukupno planiranih rashoda za cijelu godinu. Članovi skupštine potom su raspravljali o Izvješću o radu župana za prvu polovicu godine, a on je naglasio kako je Županija nastavila s realizacijom započetih projekata u sektorima obrazovanja, zdravstva, gospodarstva te da aktivno provodi politiku ravnomjernog razvoja.

Podsjetio je na kapitalne investicije u županiji kao što je izgradnja drugog kolosijeka pruge od Križevaca do mađarske granice, radove na brzoj cesti Križevci – Kloštar Vojakovački, aglomeracije u općinama i gradovima, uz napomenu da se očekuje i početak radova na projektu RCGO Piškornica za koji su osigurana dodatna sredstva.

U ovim projektima smo samo prateći faktor i nemamo velik utjecaj, no ipak smo uključeni. Jedan od najvećih projekata u koji smo krenuli u ovom razdoblju zasigurno je projekt revitalizacije dvorca Inkey vrijedan 13,1 milijun eura za što je Županija preko Ministarstva turizma i sporta osigurala bespovratna sredstava u iznosu 10,1 milijuna eura. Uvjereni smo da će dvorac Inkey nakon rekonstrukcije postati biser kontinentalnog turizma te da će značajno doprinijeti dodatnom razvoju turističke ponude na području Koprivničko-križevačke županije“, izdvojio je župan.

Na dnevnom redu je bila i Odluka o stipendiranju studenata s područja Koprivničko-križevačke županije i članovi skupštine su prihvatili prijedlog da se poveća iznos stipendija sa 150 na 200 eura te da se ove godine stipendira 20 studenata više nego prethodne.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno