Nagrađivane glazbenice sutra u koncertnoj dvorani križevačke Glazbene škole

Sutra, u četvrtak 26. rujna, u koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige još je jedan koncert klasične glazbe na kojem će duo Penezić i Ivančić Cikojević na flauti i klaviru izvesti djela Bjelinskog, Gauberta, Šipuša i Poulenca.

Flautistica Renata Penezić solistica je Zagrebačke filharmonije, surađuje s hrvatskim i inozemnim glazbenim umjetnicima i ansamblima. Gostovala je u Europi i na Dalekom istoku, a svestranost i širinu interesa potvrđuje izuzetno širokim repertoarom, od rane do suvremene glazbe. Članica je ansambla Musica Viva od njegova osnutka 1998. godine i s njim je dobila nagradu Porin i dobitnica je nagrade ‘Milka Trnina’ za 2008. godinu. Vodeći hrvatski skladatelji posvećuju joj svoja djela. Uspješnu pedagošku djelatnost razvija na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje djeluje kao naslovni redovni profesor flaute. Održava seminare iz flaute u zemlji i inozemstvu. Članica je ocjenjivačkih sudova međunarodnih flautističkih natjecanja. Voditeljica je i utemeljiteljica, uz Tamaru Coha-Mandić, Zagrebačkog ansambla flauta.

Pijanistica Zrinka Ivančić Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih komornih glazbenika. Uz zapaženu koncertnu aktivnost posljednjih je nekoliko godina snimila nosače zvuka s uglednim hrvatskim glazbenicima, a Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika joj je u tri navrata dodijelilo nagradu Darko Lukić za najbolju umjetničku suradnju. Nastupala je kao solistica uz pratnju svih značajnijih hrvatskih orkestara i ansambala: Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, Zagrebačkog kvarteta, ansambla “Cantus”, kvarteta ”4Syrinx”, kvarteta ”Porin”, kvarteta ”Ardemus” te drugih. Zaposlena je kao umjetnička savjetnica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Koncert počinje u 19:30 i ulazak je slobodan.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno