Otvoren je natječaj za gradske stipendije

Studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja mogu se natjecati za gradsku stipendiju i javiti na natječaj objavljen ovaj tjedan. Stipendija će u ovoj školskoj godini iznositi 250 eura mjesečno, za 50 eura više nego lani.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci i u skladu s Preporukama za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2024. godinu za područje Koprivničko-križevačke županije, kao i informacija od poslodavaca, deficitarna zanimanja na u Križevcima su ona koja obavljaju osobe sa zvanjima stečenima završetkom studija iz područja elektrotehnike, građevinarstva, strojarstva, poslovne informatike, sestrinstva, informatike, informacijske tehnologije, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, dentalne medicine, medicine, edukacijske rehabilitacije, logopedije, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, farmacije, fizike, matematike i socijalnog rada.

Prijave se ove godine podnose online do 21. listopada. Povjerenstvo može zatražiti dopunu nepotpune prijave koju student treba dopuniti u za to određenom roku. Dodijelit će se 25 stipendija, a rezultati javnog natječaja, odnosno lista reda prvenstva, bit će objavljeni na mrežnoj stranici Grada u roku od 30 dana od dana završetka natječaja.



Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno