Komunalno slavi 70. rođendan

Križevci već sedamdeset godina imaju poduzeće koje pruža komunalne usluge, u početku se to odnosilo na održavanja stočnih sajmova, groblja i pogrebnih usluga, osiguravanje pitke vode i brigu o javnim bunarima, a onda i održavanje čistoće, uređenje zelenih površina i otvaranje tržnice. Tvrtka je kroz godine mijenjala naziv, no uvijek je tu bila riječ “komunalno” – ono što se odnosi i brine o zajednici.

Upravo zajedništvo, ali i važnu ulogu svakog pojedinog radnika u tvrtki, na svečanoj proslavi 70. rođendana danas je naglasio i direktor Martin Kozjak. “Želio bih da budete svjesni kako vaš rad ne utječe pozitivno samo na cijelo naše poduzeće, već na sredinu u kojoj ste mnogi od vas rođeni, odrasli, stvorili obitelji i u kojoj radite. Bez vas Križevci ne bi bili lijepi, čisti i uređeni“, rekao je i dodao da tvrtka ovom gradu ne pruža isključivo komunalni servis, nego sudjeluje u pozitivnim promjenama koje Križevce čine ugodnim mjestom za život.

Jubilej je uime drugih komunalnih poduzeća čestitao John Ivan Krstičević, a podršku je dao i zamjenik direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Mirko Budiša. Gradonačelnik Mario Rajn, ujedno i predsjednik Skupštine Komunalnog poduzeća, podsjetio je na ulogu zaposlenika ove tvrtke, na koje često i zaboravimo. “Kad slavimo naše manifestacije, kad se družimo, kada se veselimo uopće smetnemo s uma da nas ujutro čeka temeljito očišćen grad kako bi mogli dočekati novi radni dan. Upravo u tome leže vrijednosti vaših djelatnika koji spremno i revno za sve naše gradske manifestacije daju sebe kako bi ovaj grad živio punim plućima“, rekao je.

Župan Darko Koren je, uz čestitke na toliko godina uspješnog rada, pohvalio edukativnu ulogu poduzeća, rekao je i prosvjetiteljsku. “Zahvaljujem vam na tome, to je vidljivo u našem svakodnevnom život. Naučili smo i stekli nove navike brige o okolišu i nekad imam osjećaj da smo svi mi zaposlenici Komunalnog poduzeća“, rekao je Koren. Prikazan je kratak film o poduzeću, a u programu su sudjelovali Gradski tamburaški orkestar i sopranistica Lana Tinodi.

Vezano
1 komentar
  1. Franc piše:

    gledam fotke ,uglavnom sve elita ,uprava gosti.stranački uglednici.Gdje je “raja”tko je autor fotki i objave istih

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno