Pozivaju građane da se uključe u istraživanje o biciklizmu

Grad Križevci, u namjeri da javni prostor učini što ugodnijim za bicikliste i pješake, poziva sve stanovnike da uz CikloParking online upitnik anonimno ocijene elemente postojećeg prometnog sustava Križevaca (uz naglasak na biciklističku infrastrukturu), a bicikliste i vozače romobila da CikloParking web aplikacijom prostorno označe lokacije na kojima im je potreban stalak za odlaganje bicikala i romobila, navode u priopćenju.

Poziva ih da anonimno definiraju prijedloge ili kritike prometnog sustava grada na:
https://cikloparking.academica.hr/app/resident/questionnaire, te da anonimno označe lokacije na kojima im je potreban stalak za odlaganje bicikala ili romobila, a ne postoji ili nije adekvatan, na poveznici: https://cikloparking.academica.hr/app/resident.

Podržavanjem razvoja Nacionalne baze biciklističke parkirališne ponude i potražnje, kontinuirano potičemo aktivnu interakciju stanovnika, gospodarstvenika, struke i javne uprave s ciljem unaprjeđenja postojećeg prometnog sustava, sukladno stručno definiranim pokazateljima i podacima identificiranim od strane stanovnika Križevaca“, objašnjava gradonačelnikov ured u priopćenju.

Upute za korištenje aplikacije dostupne su na gradskoj mrežnoj stranici. Važnost kvalitetne organizacije javnih prostora u fokusu je i ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti, koji se obilježava od 16. do 22. rujna.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno