Planinarsko društvo Kalnik slavi prvih 100 godina – pridružite im se!

Bogatim i raznolikim višednevnim programom, Planinarsko društvo Kalnik ovaj tjedan slavi stoti rođendan! Sve počinje u četvrtak 19. rujna izložbom fotografija o planinarenju kroz 100 godina društva, u 18 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku, a nastavlja se u 19 sati kad će Dario Banić na putopisnom predavanju govoriti o svojim usponima na Kilimandžaro, Denali, Elbrus, Matterhorn i Ararat. Građani su dobrodošli, a ulazak je slobodan.

Središnja proslava je u petak 20. rujna u 18 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma uz promociju monografije Planinarsko društvo Kalnik 1924. – 2024., autora Ivana Peklića, a predstavit će je Stipe Božić i tajnik Hrvatskog planinarskog saveza Alan Čaplar. Nakon promocije će Stipe Božić publiku povesti na putopisno predavanje najvišim vrhovima kontinenata, nazvano Sedam vrhova. Križevački planinari i na ovo događanje pozivaju svoje sugrađane, ulazak je također slobodan.

Službeni dio svečane sjednice planinari će odraditi na Kalniku u Planinarskom domu u subotu 21. rujna, a tad će članovi i članice dobiti i priznanja društva i saveza. A planinari će, naravno, ovako značajan jubilej proslaviti i uz planinarenje. U nedjelju 22. rujna raširit će se po stazama planine čije ime društvo nosi od samih početaka i to u tri smjera. Poučnom stazom ići će početnici, rekreativci i djeca, staza po Kalničkoj gredi je srednje zahtjevna, dok je staza Sedam zubi do vrha Vranilac zahtjevna i namijenjena iskusnijim planinarima. Već od ponedjeljka, križevački će se planinari spremati za nove izlete, nove uspone i pisati nove stranice za sljedećih 100 godina društva. Sretno im!

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno