[FOTO] Sjajnim koncertom sinoć otvoren 14. VUK

Sjajnim nastupom dueta Alice in WonderBand sinoć u koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige, otvorene su 14. Večeri udaraljkaša u Križevcima. Glazbenici Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su energično i moćno, a istovremeno emotivno i uvjerljivo, izveli četrnaest skladbi na desetak jezika i spojili nepravilne ritmove Balkana s glazbom tijela i tjelesnim udaraljkama.

Pjesme iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Albanije, Turske, Grčke koje su izveli, kroz melodije, ritmove i tekstove opisuju karakterističan svijet i kulturu koju te zemlje dijele. Najbolji primjer za to je skladba Ruse kose koju su izveli na srpskom, turskom i grčkom jer je, zanimljivo, sve te zemlje smatraju svojom tradicionalnom. U dvije skladbe uključili su i publiku koja je bez greške držala zadane ritmove i dugotrajnim pljeskom nagradila izvođače.

Dvojac Alice iz WonderBand i danas sudjeluju u programu VUK-a na dvije radionice Tijelo kao instrument. Obje radionice održat će se u udaraljkaškoj učionici u prizemlju Glazbene škole Alberta Štrige, u 12 za odrasle i učenike glazbe, a u 13 za djecu.

Program 14. VUK-a nastavlja se večeras u 19 sati koncertom Una noche flamenca (Flam-a Duo & Nina Ćorić), nastavlja VUK kvizom u 21 sat (moderator Sergej Novosel) i završava VUK Afterparty Slušaonicom uz Sonju Mrnjavčić od 22 sata. Ovaj glazbeni festival organiziraju Glazbena škola Alberta Štrige i udruga P.O.I.N.T. uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH, Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno