[FOTO] Loptanje pod obručima je pobijedilo

Košarkaši križevačkog Radnika i premijerligaša zagrebačkog Dinama priredili su večeras prvorazredan sportsko-zabavni i humanitarni događaj u našoj sredini jer su dobrovoljnim prilozima građani donirali 500 eura za Zakladu Volim Križevce. Program su upotpunile i Križevačke mažoretkinje svojim plesnim točkama. Uoči utakmice, domaćin se pobrinuo i za prigodne poklone s prepoznatljivim križevačkim proizvodima.

Osladili su se suci i delegat, a posebnu košaricu uručio je KK Dinamo Zagreb i treneru Vanji Miljkoviću tajnik i sportski direktor KK Radnik Tomislav Maslić. On i Miljković su, zanimljivo, godinama zajedno igrali u mlađim kategorijama, ali i u seniorskoj postavi. Najljepši dio bio je, svakako, onaj u kojem je dodijeljena lopta s potpisima igrača, trenera i vodstva kluba darovitom Jurju Brkiću koji će košarkašku karijeru nastaviti u Ciboni i tako krenuti stopama Borne Katanovića i svojedobno braće Tomas. Popularni Jura je nedavno s reprezentacijom 3X3 U 18 nastupio u četvrtfinalu svjetskog prvenstva u Debrecenu, a prethodno se s vrstom U 17 okitio naslovom europskog prvaka.

Utakmica zanimljiva, napose u prve dvije četvrtine koje su Križevčani dobili 39:34. No, u trećoj su Dinamovci zaigrali puno agresivnije, podigli razinu obrane i „slomili“ Radnikovce. Rezultat, naposljetku, nije bitan. Loptanje pod obručima je pobijedilo. Navijači su uživali. Radnik ima svoje poklonike, a Dinamo itekako.

Prijateljska utakmica, RADNIK 53 : DINAMO 76 (22:20, 17:14, 5:28, 9:14) Gledatelja: 300. Suci: Alan Blašković, Mario Huzjak, Luka Pomper (svi Križevci). Delegat: Željko Kantar (Križevci).

RADNIK: M. Matoić 8, Car, Kurpez, Mileković 6, Šašek 4, Biondić, Fržović 2, Svoboda 13, Filipović, Cindrić 13, Gatarić, Žulj, Bolčić 7. Trener: Tomislav Matoić.

DINAMO: Garafolić 2, Mikšić 4, Paponja 2, Kralj 18, Miholić 4, Majić 6, Vučić 6, Nakić 18, Jacović 6, Križanac 4, Pehar, Kraljević 6. Trener: Vanja Miljković.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno