Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1473

Davor Hrvoj na otvorenju Križevci blues festivala 30. kolovoza (foto Dragutin Andrić)
Davor Hrvoj na otvorenju Križevci blues festivala 30. kolovoza (foto Dragutin Andrić)

U prvoj emisiji u novoj sezoni, nakon ljetnog odmora u Temi krugova slušamo snimku gostovanja novinara i fotografa Davora Hrvoja na otvorenju Križevci blues festivala 30. kolovoza. U Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” postavio je svoju izložbu fotografija jazz i blues glazbenika i predstavio je svoju novu knjigu razgovora s poznatim glazbenicima.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Elektra Briana Freschija i Elene Triolo, na odjelu SF-a i fantasyja Djevojka koja je ubijala bogove Hannah Kaner, na odjelu beletristike Noćni čuvar Louise Erdrich, a na stručno-znanstvenom odjelu Veliki umovi o malim stvarima: Filozofski pogled na svakodnevicu Matthewa Qvortrupa i Taaryn Brench.

Na današnji datum rođeni su Ferdinand Porsche i Carl David Anderson, osnovan je San Marino, umrli su Trifun Bokanić, Oliver Cromwell i Ivan Sergejevič Turgenjev.

U Vijestima Krugova govorimo o History Film Festivalu u Rijeci, o umjetničko-turističkom projektu “Okolo”, o knjizi Saše Dracha “Do posljednjeg zbora: Vladimir Kranjčević – Život i djelo”, te o “Vratima pakla”.

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događaje s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno govorimo o najnovijim zbivanjima na Međunarodnoj svemirskoj stanici, o planovima Indije u svemiru, o čudnom meteoru nad Balkanom, te o mogućim budućim “umjetnim” meteoritima.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Herbieja Hancocka, Antona Brucknera, Pietra Locatellija, Jakoba Fabriciusa, Brune Bjelinskog, Marka Knopflera, te grupa Blackmore’s Night i The Undisputed Truth.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1473 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 2. rujna od 18 sati do 19 sati i 30 minuta. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže.

https://prigorskiradio.hr/livestream/

AD Perzeidi ugostili su izvođače Križevci blues festivala pod kupolom zvjezdarnice 30. kolovoza (foto Dragutin Andrić)
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno