Branko Zorko uoči polumaratona Kalnik-Križevci: Budite hrabri i pridružite se trkačima

Na atletskoj stazi Gradskog stadiona danas su na konferenciji za medije predstavljene atletske utrke 15. županijski polumaraton Kalnik-Križevci KTC, 5. Križevačka osmina i 3. dječja utrka Radost trčanja, kojima su u subotu 14. rujna domaćini Križevci i Kalnik. Utrka je, jedina u županiji, od ove godine uvrštena i u kalendar svjetske atletike, a uz to što ima važno mjesto na sportskoj karti županije, ovo natjecanje značajno je i za turističku promociju, rekla je Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Utrka je idealna prilika da se ovaj kraj pokaže i u turističkom smislu. Mnogi će doći prvi put, ali neki od njih će se i vratiti. Ogroman trud uložen je svih ovih godina da bi se postigla ova razina natjecanja“, rekla je Sočev i naglasila da će Županija i Turistička zajednica i ubuduće podržavati ovaj veliki sportski događaj. Start polumaratona je na Kalniku pa utrka spaja dva kraja, Kalnik i Križevce koji su, poručio je načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, kao prst i nokat – jedni bez drugih ne mogu.

Ovo je dobra priča koja to potvrđuje, uz sport kao promotor našeg kraja i zdravog života. Sjajna ideja je pokretanje kratke utrke, osminke maratona po križevačkim ulicama, i pozivam sportaše i rekreativce da se prijave“, poručio je Kešer. On je u utrci sudjelovao čak dvaput i to u suprotnom smjeru, još kad se startalo u Križevcima, završavalo na Kalniku, a utrka je bila duga oko 17 km.

Polumaraton Kalnik-Križevci je, uz motociklističku utrku i malonogometni turnir, među najvažnijim sportskim događanjima u Križevcima, a treću godinu okuplja i najmlađe, djecu i učenike. Organizatori su Zajednica športskih udruga i AK Križevci pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Općine Kalnik i Grada Križevaca. “Siguran sam da 14. rujna imamo itekako što pokazati u sportskom i u društvenom smislu. Posebno me raduje što se iz polumaratona i osmine rodila i ideja za Radost trčanja u kojoj sudjeluju djeca, te što se njeguje kultura atletike kao bazičnog sporta i općenito sportska kultura na području grada“, rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Od početaka utrku podržava KTC, a njihova predsjednica Uprave Daliborka Kranjčić, koja je prije deset godina istrčala križevačko-kalnički polumaraton, iz prve je ruke prenijela dojmove o stazi i utrci te pozvala sugrađane da se i oni prijave. “Bilo je lijepo i nezaboravno iskustvo. Tko god odluči sudjelovati, osim tog sportskog i natjecateljskog motiva, doživjet će sve ljepote koje ova staza pruža. KTC je svih 15 godina uz ovu utrku, lijepo je promovirati sport i grad, kvalitetan i zdrav razvoj djece i mladih“, poručila je Daliborka Kranjčić uime sponzora. Prijave su otvorene do 5. rujna na stranici Križevci run, a natjecatelji će, osim okrijepa uz stazu i finišerskih medalja, dobiti i prigodne majice, najavio je predsjednik Organizacijskog odbora utrke i predsjednik AK Križevci Branko Zorko.

Apeliram na ove još uvijek neodlučne – budite hrabri i pridružite se trkačima koji će trčati od Kalnika do atletske staze u Križevcima ili se prijavite na gradsku trku dugu 5.28 km. Potrudit ćemo se da sve prođe u najboljem redu“, rekao je peterostruki olimpijac Zorko. Prijave za dječje utrke Radost trčanja otvorene su do 11. rujna putem obrasca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScti31-NMyazAgBqlq_F13oBh2ZMqxv9sn9UWCz-HoCcPMDrQ/viewform?pli=1

Vezano
3 komentara
  1. Nitro Biber piše:

    A vidi omladine krivoustog kulta!Masni i zagrljeni,maštaju o mandarima uvjereni da su bitni……Što,da neće i oni trčati?!Ovaj repaš nije ni vojni obveznik,isti naš anemični oremijer a za debelog šefa biciklističkih staza ne znam.Pravi liikovi za staviti na jumbo plakate na ulaze u Križevce…….

  2. Tatjana piše:

    Ta luđačka vožnja kroz ulicu,tako usku, neda se izdržati,nitko se propisa ne drži,za njih ne postoji znak stop.POD HITNO ZABRANITI VOŽNJU GUNDULIĆEVOM TERETNIM VOZILIMA,VIŠE NITKO NITI NE KORISTI TOMISLAVOVU,SVI KROZ NAŠU…. NEIZDRŽIVO,VIŠE NITI SA SVOGA ULAZA NE MOŽEMO IZAĆI JER NEZNAŠ S KOJE STRANE MOŽE TKO NALETJETI…TRI ULAZA U ULICU…TO SAMO SU NEKI LUĐACI MOGLI DOPUSTITI.POD HITNO NEŠTO PODIZMITE.!!!!

  3. Tatjana piše:

    imam stalno komentare na promet teretnim vozilima i autobusima kroz GUndulićevu ulucu.I to sa svih tri strane se ulazi, propisa se nitko ne drži, to se lzđački bozimi ulazi sa wvih strana.NEZNAM KOJI PAMETNJAKOVIĆ JE TO DOZVOLIO, NEKA NETKO DOĐE JEDSN DAN U ULICU I GLEDA OD JUTRA TU LUDNICU SA TERETNIM VOZILIMA. KUĆE SE TRESU I KROVIŠTA… UŽAS ŠTA SE TO NAPRAVILI….NEŠTO PID HITNO PODUZMITE… SRAMOTA….

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno