Mladi križevački košarkaši viceprvaci Hrvatske

Mladi košarkaši KK Radnik Križevci Luka Fržović, Fabijan Gužvinec, Jakov Car i Petar Filipović od jučer su doprvaci Hrvatske u 3×3 košarci. Sinoć su u finalu završnice prvenstva Hrvatske za igrače mlađe od 17 godina u Karlovcu izgubili od domaćina rezultatom 21:15. Domaćini su znali da su Križevčani tradicionalno sjajni u ovoj kategoriji, piše KAportal, a dokazali su to igrom i poveli od početka utakmice.

No nevjerojatna atmosfera u karlovačkom Šancu, otvoreno glasno skandiranje publike probudilo je Karlovčane, piše portal, koji su preokrenuli utakmicu i zasluženo došli do titule prvaka Hrvatske. “Naši dečki su bili super! Malo im je falilo, ali pune tribine domaćih navijača su bile prevaga u koncentraciji“, prenijeli su nam dojmove roditelji i navijači križevačkih košarkaša. Kažu da su momci zadovoljni, dobro su igrali i izgubili, a takvu publiku i navijačku atmosferu svatko bi poželio. Ranije popodne odigrani su turniri U15 godišta i u toj kategoriji križevački je Radnik u finalu bio bolji od Rolinga 12:9.

Turnir 3×3 Karlovac Open igra se treću godinu za redom u staroj povijesnoj Zvijezdi grada Karlovca, na legendarnom košarkaškom igralištu Šanac na kojem je 2. lipnja 1964. odigrana utakmica NBA All Stars – Hrvatska na kojoj su nastupile legende poput Billa Russella, Oscara Robertsona, Boba Pettita i K.C. Jones i hrvatski košarkaški velikani Josip Đerđa, Mirko Novosel, Petar Skansi i ostali. Ove godine se u sklopu turnira igralo i prvenstvo Hrvatske za U17.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno