Mati Devčiću novi mandat na čelu koprivničke bolnice

Na sjednici Upravnog vijeća Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, održanoj u utorak, na novi četverogodišnji mandat ravnatelja bolnice izabran je Mato Devčić, dr. med. Devčiću, koji je specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, subspecijalist intenzivne medicine, ovo je treći mandat na čelu koprivničke bolnice, a na javni natječaj u kolovozu pristigla je samo njegova prijava.

Devčić je još u svibnju ove godine izvijestio Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije da je bolnička ustanova kojoj je na čelu tek jedna od četiri opće bolnice u Hrvatskoj koja je prošlu proračunsku godinu završila pozitivnim poslovanjem. “Od 64 opće bolnice u Hrvatskoj samo su koprivnička, čakovečka, zadarska i požeška svoje prošlogodišnje poslovanje zaključile proračunskim plusom,” izjavio je Devčić, a prenio HRT.

Devčić je izvijestio da su bolnički prihodi u 2023. godini iznosili 43,5 milijuna eura, a rashodi 42,7 milijuna eura pa je u konačnici višak iznosio 862.331 euro. Najveći udio u rashodima iznosio je onaj za zaposlene, odnosno 160 liječnika i 350 medicinskih sestara. Za njihove plaće i primanja izdvojeno je 61% od ukupnih rashoda. Za Radio Koprivnicu je tada najavio da će mu najveći izazov u novom mandatu biti skraćivanje listi čekanja koje su i dalje jedan od najvećih izazova gotovo svih hrvatskih bolnica.

Mato Devčić je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Križevci te član Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije. Stupanjem na snagu izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti, od 1. siječnja ove godine jedinice područne (regionalne) samouprave i Grad Zagreb prestali su biti osnivači općih bolnica te je osnivač postala Republika Hrvatska, na koju su prenesena sva prava i obveze koje proizlaze iz osnivačkih prava, poput zajedničke javne nabave istovrsnih rova i usluga koje se koriste u obavljanju zdravstvene djelatnosti.

Vezano
1 komentar
  1. Ivo piše:

    Mandat za uslugu preko leđa takozvanog HDZ-a. U gradu vijećnici HDZ-a podržavaju i čine većinu Sorošu Rajnu a njegovi vijećnici u Županijskoj skupštini podržavaju Korena koji ima sa Rajnom ukupno četiri vijećnika u skupštini 2 vijećnika takozvane Korenove mreže i 2 vijećnika Soroša Rajna. Gdje je tu u ovoj trgovini istinski HDZ-•e kako u gradu tako I u Županiji. Interesa skupina neljudi.

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno