Potpisani ugovori za opremanje dnevnog boravka za mlade

Gradonačelnik Mario Rajn danas je potpisao ugovore o dodjeli sredstava za uspostavu i opremanje dnevnog boravka za mlade s izvršnim direktorom Udruge K.V.A.R.K. Sašom Lončarićem i osobom ovlaštenom za zastupanje Udruge P.O.I.N.T. Andrejom Dundovićem, priopćio je gradonačelnikov ured. Obje udruge javile su se na javni poziv i dobile po 2.5 tisuće eura, a dnevni boravak je jedna od prioritetnih aktivnosti Gradskog programa za mlade, objašnjava se u priopćenju.


“Želja nam je mladima omogućiti što ugodniji život u našem gradu, a ovime ispunjavamo njihovu želju koju su jasno istaknuli tijekom istraživanja i tijekom radionica u procesu izrade Gradskog programa za mlade”, poručio je Rajn.
Udruga K.V.A.R.K. će za potrebe dnevnog boravka za mlade koristiti prostor Galerije K2. “Predvidjeli smo i nabavku stola za stolni tenis koji će biti dostupan korisnicima dnevnog boravka na terasi. Planirana su i dežurstva tijekom održavanja izložbi koje bi trajale nekih mjesec dana gdje će mladi moći volontirati i naučiti nešto novo o likovnoj umjetnosti. Nadamo se da će korisnici, kada prostor dnevnog boravka otvorimo,”, rekao je Lončarić uz nadu da će korisnici predlagati programe i aktivnosti i sudjelovati u njihovom provođenju.
Udruga P.O.I.N.T. će uslugu dnevnog boravka pružati u prostoru Kozmološkog centra. “Ne samo da ćemo omogućiti prostor za ugodniji boravak učenika i studenata kada nisu na nastavi, nego ćemo i stvoriti tzv. platformu putem koje bi se korisnici lakše uključili u sve naše aktivnosti. Nadam se da će to imati dugoročan učinak na razvoj ovoga grada, a pogotovo se veselimo radu s mladima“, izjavio je Dundović.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno