Na začelju smo po turističkim pokazateljima i lošiji nego lani

Koprivničko-križevačka županija na začelju je po broju turističkih dolazaka i noćenja, objavila je Hrvatska turistička zajednica u statističkim pokazateljima za srpanj i za razdoblje od siječnja do srpnja. U sedam mjeseci ove godine našu je županiju, prema podacima iz eVisitora, posjetilo 11.775 gostiju, od toga u srpnju 1.954. Lošija od naše jedino je Virovitičko-podravska županija s 9.998 dolazaka u ovoj godini, dok, usporedbe radi, više dolazaka bilježe sve druge županije.

Sisačko-moslavačku je, primjerice, posjetilo više od 17 tisuća turista, kao i Bjelovarsko-bilogorsku, dok Međimurska i Varaždinska županija bilježe između 56 i 60 tisuća dolazaka, Krapinsko-zagorska 115 tisuća, a Karlovačka više od 182 tisuće dolazaka.

Na samom dnu smo i po broju noćenja. Tijekom razdoblja siječanj-srpanj u našoj županiji je zabilježeno manje od 28 tisuća noćenja, ispod nas je Virovitičko-podravska s 20 tisuća, a iznad Požeško-slavonska s više od 40 tisuća noćenja. Nama susjedna Bjelovarsko-bilogorska imala je skoro 60 tisuća, Varaždinska 140, a Karlovačka više od 316 tisuća noćenja!

Još jedan podatak koji nam ne ide u prilog je pad u broju dolazaka i noćenja. Naime, u ovoj godini bilježimo 1.433 dolazaka manje i čak 8 tisuća noćenja manje u odnosu na isto razdoblje lani, za razliku od primjerice Virovitičko-podravske koja u obje kategorije bilježi rast. Kao izvor podataka korišteni su pokazatelji sustava eVisitor Hrvatske turističke zajednice kojima se turistički promet na području Republike Hrvatske, u skladu s važećom zakonskom regulativom, prati putem prijava i odjava turista u komercijalnim i nekomercijalnim smještajnima kapacitetima.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno