Dani sv. Marka Križevčanina – najavljen višednevni program


Ovogodišnje misno slavlje na Strossmayerovom trgu na dan sv. Marka Križevčanina 7. rujna predvodit će zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Dražen Kutleša, priopćio je to gradonačelnikov ured nakon sastanka oko proslave blagdana.

Obilježavanje trećeg hrvatskog sveca Marka Križevčanina, zaštitnika Bjelovarsko-križevačke i Varaždinske biskupije, Koprivničko-križevačke županije, grada Križevaca i europskih integracija, počinje već u četvrtak 29. kolovoza u kapeli sv. Marka Križevčanina, nakon toga će se mise održavati svaki dan u crkvi sv. Ane u 19 sati uz pjevanje župnih zborova iz Križevaca i okolice, najavio je župnik Stjepan Soviček. Devetnica završava 6. rujna u grkokatoličkoj katedrali misnim slavljem koje će zajednički predvoditi vladika Milan Stipić i biskup Vjekoslav Huzjak.

Uoči mise na glavnom gradskom trgu 7. rujna u 11 sati, gradom će proći procesija, a novost je da će se tijekom dana na Nemčićevom trgu, u organizaciji Destinacijske agencije Križevci, dijeliti paprikaš i gverc, voziti kočije, održavati izložbe, radionice te program uz tamburaše i ugostiteljsku ponudu.

Vezano
1 komentar
  1. Nitro Biber piše:

    “zaštitnik europskih integracija….”
    Dal može umjetnije,usiljenije i gluplje?
    Ne može,ovo je špica!
    Europska integracija je nešto s čime nijedan svetac nema nikakve veze,zato treba Sržava biti sekularna a ne katolibanija kojoj oko vrata vise nekakvi bolesni i skupi Vatikanski ugovori.Odvratno,fuj!

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno