Potpisan ugovor za novi Dom zdravlja

Ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković potpisala je danas u Koprivnici ugovor za nove zgrade Doma zdravlja u Križevcima s predstavnicima izvođača iz tvrtke Radnik Anom Habijanec i Marijom Biljanom. Vrijednost radova je 7.8 milijuna eura i projekt uključuje uklanjanje dijela zgrada, izgradnju dviju novih zgrada i energetsku obnovu postojećih dviju zgrada. Radovi će se izvoditi u tri faze i trajat će ukupno tri godine. Riječ je o najvećem projektu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, za koji će Županija kao osnivač osigurati cijeli iznos sredstava.


Ovime će se pridonijeti značajnoj kvaliteti zdravstvene zaštiti s obzirom da su pojedini dijelovi i prostorije potpuno neadekvatni, osvježiti će se dosadašnja vizura grada, a isto tako vjerujemo da će djelatnici biti zadovoljniji te ugodnije obavljati svoje svakodnevne poslove u novim, modernim i prilagođenim prostorima“, poručuju iz Koprivničko-križevačke županije.

Uklonit će se sadašnja zgrada dentalnih ordinacija, a na tom mjestu će se izgraditi nova s radiologijom u prizemlju i dentalnim ordinacijama i dentalnim laboratorijem na katu. Ruši se i zgrada u kojoj je fizikalna, patronažne službe, radiološke djelatnosti, ginekološka ordinacija i oftalmološka ordinacija, a za njih će se izgraditi nova s dodatnom ordinacijom medicine rada i sporta te s laboratorijem. Na mjestu gdje je sada laboratorij, napravit će se parking za djelatnike Doma zdravlja i pacijente.


Zgrade koje se u potpunosti uklanjaju datiraju još iz 60-ih godina, neke od tih zgrada su montažne, takozvane „marlesice“ koje imaju svoj vijek trajanja te ulaganje u njih ne da nije ekonomično, nego jednostavno nije održivo. S obzirom na postojeće potrebe, pristupilo se u potpunosti izgradnji novih zgrada koje će biti ekonomičnije, funkcionalnije te u svim segmentima u potpunosti prilagođene ekološki obnovljivim izvorima energije, od solarnih elektrana pa sve do sustava upravljanja otpadnim vodama“, izjavila je ravnateljica Mirjana Hanžeković.
Projekt je financijski zahtjevan, ali bit će zahtjevan i u organizacijskom smislu jer dok traju radovi sve službe moraju biti u funkciji i niti jedna djelatnost ni pacijent ne smiju biti zakinuti. “Za to će se pobrinuti ravnateljica sa svojim suradnicima. Molimo građane za razumijevanje tijekom izvođenja radova, a zdravstvena zaštita će u potpunosti biti osigurana“, obećava Županija u priopćenju. Novom zgradom Doma zdravlja Županija nastavlja ulaganja u zdravstveni sustav kao preduvjet za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, ali i za zadržavanje liječnika u našoj županiji.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno