In memoriam: Ivica Merlin (1951. – 2024.)

U 74. godini života napustio nas je Križevčanin sa zagrebačkom adresom Ivica Merlin – Bleh. Rođen je 24. srpnja 1951. godine u Križevcima, u Preradovićevoj ulici od majke Ane r. Majcen i oca Josipa. Bila je to obrtnička obitelj tapetara u kojoj se rodio Ivica, budući glazbenik i informatičar, te njegova sestra Maja, učiteljica glazbene kulture.
Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnim Križevcima, a studij Elektrotehnike na današnjem FER-u u Zagrebu. Potom je u križevačkom Čeliku stažirao, a zatim se zaposlio u Plivi kao informatičar gdje je dočekao i mirovinu.

Ivica je još 1962. s bratićem Miljenkom Majcenom u Križevcima svirao u gimnazijskom bendu Delfini. Nastupali su na križevačkim plesnjacima, ali i na jadranskoj obali u sezoni. U isto vrijeme su djelovali Skakavci, a kad se prva postava Skakavaca raspala, Dragutin Fresl ml. ih je pozvao da im se pridruže. Ta postava benda je 1969., s dolaskom pjevača Mirka Ilekovića preimenovana u Marete, bend koji je kontinuirano svirao na svim važnijim križevačkim događajima i do sredine 1970-ih obilježio lokalni društveni život.
U bendovima je svirao klavijature i trubu, ali je cijelog života bio i zborski pjevač. U arhivi Hrvatskog pjevačkog društva „Kalnik“ stoji da je pjevao u periodu od 1969. – 1974. Četrdeset godina je bio pjevač u Muškom vokalnom ansamblu Ivan Goran Kovačić u Zagrebu kao izuzetno muzikalan, revan, redovit i blage naravi bariton i bas. Posljednje četiri godine svojeg pjevačkog staža proveo je u Akademskom muškom zboru FER-a.


Iza sebe je ostavio suprugu Albinu, kćeri Anu i Ivanu te četvero unuka. Oduvijek je volio svoj rodni grad u koji je redovito dolazio i okupljao generaciju, a iz Zagreba svakodnevno pratio događanja u svom gradu. Stoga je odabrao Križevce i za svoje vječno počivalište. Ispraćaj dragog Ivice Merlina bit će u petak u 14:30 na Gradskom groblju u Križevcima. Počivao u miru!

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno