Nova škola u Potočkoj već za dvije godine?

Gradonačelnik Mario Rajn potpisao je ugovor kojim Ministarstvo znanosti i obrazovanja bespovratno Križevcima dodjeljuje 15 milijuna eura za izgradnju nove zgrade osnovne škole u Potočkoj ulici, priopćio je njegov ured. Ugovor je potpisao u zgradi gradske uprave i poručio da se radi o generacijskom projektu, čime će se osigurati uvjeti za jednosmjensku nastavu i uvesti nadstandard u obrazovanju.


U tijeku je postupak jednostavne nabave za izradu izvedbenog projekta, a nakon toga slijedi pokretanje postupka javne nabave za odabir izvođača radova.

Nova škola trebala bi biti gotova do početka školske godine 2026./27., a sukladno dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih, radi racionalizacije sredstava, nova škola bit će u sastavu Osnovne škole Ljudevita Modeca i funkcionirat će kao područna“, objašnjava Ured gradonačelnika. Najavljeno je također da će Grad u dogovoru sa školama pokrenuti izradu nove mreže osnovnih škola i novih upisnih područja.



Vezano
2 komentara
  1. Nitro Biber piše:

    15. 000 000 eura
    O.K.
    Debelo preko 100 000 000 kuna.
    Jel ta škola od zlata?
    Koliko košta jedan život djeteta?

    1. Tatjana piše:

      Gdje su vam djeca, gdje su vam mladi? Oni koji su pokušali ostati i raditi u Gradu otišli su, primorani putovati i raditi u Zagreb…. bolje da ste pokrenuli i otvorili radna mjesta u Križevcima za mlade ljude,obitelji,industriju,proizvodnju, onda bi bilo i djece i bio bi grad mladih i trebala bi škola . ..a ovaj grad je sve samo ne grad mladih, i ne vidim smisao nove škole ….žalosno koliko ne vidite dalje od svojih stolica…….

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno