Šahisti Nora i Bruno Ljaljić na Europskom prvenstvu u Pragu

Križevački šahisti Nora i Bruno Ljaljić predstavljaju svoj grad i klub na Europskom prvenstvu za kadete u ubrzanom i brzopoteznom šahu u Pragu. Natjecanje u ubrzanom šahu, koji se igra tempom od 15 minuta plus 10 sekundi dodatka po potezu, počelo je danas u 14 sati i traje do sutra navečer, a 19. i 20. kolovoza igra se Europsko prvenstvo u brzopoteznom šahu.

Brat i sestra Ljaljić već imaju puno utakmica u nogama, no uoči natjecanja u češkoj prijestolnici ipak su uzbuđeni, prenijeli su nam prve dojmove njihovi roditelji Martina i Goran.

Nikad nismo bili na ovako velikom natjecanju. Ovdje je više od tri tisuće ljudi – natjecatelja, trenera, roditelja. Imaju malu tremu i oni i mi. U dvoranu u kojoj je natjecanje puštaju samo djecu, ali velika je gužva“, javila nam je Norina i Brunina mama Martina.

Na ovom velikom natjecanju sudjeluje više od tisuću natjecatelja, 17 ih je iz Hrvatske, a od svih dječaka na natjecanju naš Bruno je najmlađi. Nora je rangirana kao 38. nositeljica u kategoriji Girls -10 u kojoj je ukupno prijavljeno 56 djevojčica. U Bruninoj kategoriji je 55 dječaka, a Bruno je 34. nositelj. Sretno im!

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno