Koncerti, radionice, slušaonica i kviz na 14. VUK-u

Gotov je program za Večeri udaraljkaša u Križevcima koje četrnaesti put organiziraju Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i križevačka udruga POINT. Festival će se održavati od 6. do 8. rujna u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja i otvara ga koncert Novi balkanski ritmovi udaraljkaškog dua Alice in WonderBand iz Srbije. Subotnji program započinje stručnim predavanjima za nastavnike udaraljki nakon kojih slijede bodypercussion radionice pod nazivom Tijelo kao instrument, prvo za nastavnike pa zatim za svu zainteresiranu djecu.

Večernjim koncertom Una noche flamenca predstavit će se Flam-a Duo i Nina Ćorić, nakon kojih slijedi novitet – VUK Kviz koji će moderirati Sergej Novosel Vučković. Večernji program završava uz VUK Slušaonicu na kojoj će Sonja Mrnjavčić posjetitelje odvesti na glazbeno putovanje oko svijeta.

Na radionici u nedjelju ujutro udaraljkaš Luis Camacho Montealegre pokazat će osnove flamenco ritmova, dok festival završava koncertom učenika sa slovenskog Konzervatorija za glazbu i ples te domaćih udaraljkašica i udaraljkaša iz križevačke glazbene škole. Ulazak na sva VUK događanja je slobodan, a pokrovitelji festivala su Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno