Slike Kristine Kirin i Marije Arki odabrane za izložbu 40. Susreta likovnih stvaralaca

Na ovogodišnji likovni natječaj Hrvatskog sabora kulture pristiglo je ukupno 269 likovnih radova: 21 rad samostalno prijavljenih autora te 248 radova iz 30 prijavljenih likovnih udruga, što je rekordan broj prijavljenih likovnih udruga, među kojima i radovi Križevačkog likovnog kruga. Pristigle radove vrednovali su članovi ovogodišnjeg Povjerenstva: povjesničarka umjetnosti i nezavisna kustosica Sonja Švec Španjol i slikar Zoran Homen koji su odabrali ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za izložbu 40. Susreta likovnih stvaralaca.

Među odabranim radovima 28 likovnih udruga našle su se i slike „Anastasija među ružama“ (suhi pastel, 43×29 cm) Kristine Kirin te „Mačka“ (drvene boje, 21×29.7 cm) Marije Arki, obaju članica Križevačkog likovnog kruga. Izložba 40. Susreta likovnih stvaralaca s ukupno 87 radova bit će postavljena u galerijskom prostoru Gackog pučkog otvorenog učilišta.

Otvorenje izložbe bit će 25. listopada 2024. u 19h, a zatvaranje izložbe i održavanje samog Susreta 16. studenog 2024. u 12h. Program susreta obuhvatit će prigodan program te proglašenje i dodjelu nagrada nagrađenim autorima i nagrađenoj udruzi te pohvala pohvaljenim autorima, a svim autorima čiji su radovi odabrani za Susret i izložbu bit će dodijeljena priznanja Hrvatskog sabora kulture. Program Susreta završit će zatvaranjem izložbe i zajedničkim druženjem.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno