Za poplavu u Vojnovićevoj kriv je izvođač: Nadoknadit ćemo štetu

Poplava u Vojnovićevoj ulici posljedica je greške izvođača radova, potvrdio je to danas na konferenciji za medije na gradilištu u Supilovoj Marko Sekušak, direktor i predstavnik Zagorje gradnje, tvrtke koja je s Radnikom d.d. izvođač radova na projektu Aglomeracije u Križevcima. Tri tjedna stanarima se službeno nitko nije obraćao, niti je preuzimao krivnju ni nudio pomoć, no nakon što smo u petak na portalu Križevci.info objavili što se dogodilo u ovoj ulici, priča se promijenila. Izvođač je priznao da je odgovoran za štetu u poplavljenim kućama i da je pogriješio.

Želio bih se ispričati građanima na neugodnosti, pogotovo na ovoj zadnjoj u Vojnovićevoj“, rekao je Sekušak. Podsjetimo, 20. srpnja stanari ove ulice probudili su se u vodi. Padala je kiša, a u njihovim kućama i podrumima sve je plivalo. Šteta je ogromna. Uništen je namještaj, tehnika, strojevi, alati, škrinje, kosilice i flakserice, frižideri i perilice, peći za centralno grijanje. Baš dan prije, unatoč tome što je bilo najavljeno pogoršanje vremena, radnici na rekonstrukciji odvodnje u sklopu projekta Aglomeracije zatvorili su daskama i željeznom armaturom spoj odvodne cijevi iz Vojnovićeve u Supilovu. Budući da je padala obilna kiša, a voda nije mogla proći, izbila je u kuće i podrume. Razina vode u kućama i podrumima počela se spuštati tek kad su vatrogasci razbili šalunge i otvorili put prema odvodnji u Supilovoj.

Procjenitelj je, kako smo i pisali, bio pregledati štetu, a sad je potvrđeno da će je osiguranje i isplatiti. “U slučaju da nešto ostane sporno, građani će bit obeštećeni iz naših sredstava, to vam mogu otvoreno reći“, rekao nam je Sekušak. Osiguranje je stanarima obećalo dostaviti ponude u roku trideset dana od pregleda i utvrđene štete, a izvođač je sad potvrdio da će i on sudjelovati i nadoknaditi eventualne razlike između stvarne i procijenjene štete.

Vezano
1 komentar
  1. Nitro Biber piše:

    Dobiti će klinac a ne odštetu.OBAVEZNO napisati članak na ovom portalu u kojoj visini je isplaćena odšteta,ja glavu režem ako bude viša od 40%.
    Žuvimo u “sređenoj” državi u kojoj se samo ruke peru(od odgovornosti) a obraz nemogu oprati do kraja jadnih života.

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno