[FOTO] Zvonimir Mesić istrčao ultramaraton u Škotskoj

Križevački ultramaratonac Zvonimir Mesić u subotu je uspješno savladao još jednu zanimljivu utrku, ovaj put u Škotskoj. Križevački Atletski klub tako je imao jedinog predstavnika iz Hrvatske na utrci Devil o’ the Highlands Footrace, dugoj 69 kilometara koja se trčala po gorju Škotske, od Tyndruma do Fort Williama.

Nakon ovog iskustva, otkrio je Zvone, više se nikad neće žaliti na vremenske uvjete na trkama jer su ovi bili opaki s jakom kišom, uz vjetar i blato, u divljem, ali lijepom krajoliku. Staza je duga 69 kilometara s 1981 metrom uspona i natjecatelji su je (moglo ih je sudjelovati 500) morali završiti u roku od 12 sati, što nije svima uspjelo.

Pravila su vrlo stroga, kao i pridržavanje popisa obavezne opreme i zabranjenih stvari. Podrška trkačima dopuštena je na određenim punktovima, no ne i duž cijele staze pa natjecatelji uistinu ovise samo o sebi i eventualno o pomoći drugih trkača. Sigurnost i oprez izuzetno su važni, tako su svi natjecatelji morali sa sobom nositi izotermalnu foliju, odnosno deku za hitne slučajeve, vodootpornu jaknu s kapuljačom te napunjen i uključen mobilni telefon, a u slučaju da ne mogu dalje i žele odustati, obavezno se moraju javiti organizatoru. Dopuštena je ograničena upotreba slušalica, a zabranjeno je korištenje lijekova protiv bolova, trkačkih štapova i drugih pomagala. Ipak, iskustvo je nezaboravno, kaže, a budući da je Zvone nakon 11 sati trčanja škotskim brdima i dolinama u cilj utrčao uz smiješak, za očekivati je da već ima u planu neku novu i još uzbudljiviju avanturu.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno