Traje ROADPOL-ova akcija nadzora brzine

Policija ovaj tjedan na području Policijske uprave koprivničko-križevačke pojačano nadzire brzinu kretanja vozila i akcija traje do nedjelje 11. kolovoza. U skladu je to s planom aktivnosti organizacije ROADPOL (Europska mreža prometne policije) s ciljem smanjenja broja smrtnih slučajeva i teških ozljeda na europskim prometnicama. Nadzirat će se brzina kretanja vozila u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta. Tijekom provedbe pojačanog nadzora, policijski službenici će sankcionirat i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.

STOP POLICIJA


Policija također podsjeća sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja u njima. U ROADPOL-ovoj akciji krajem lipnja koja se odnosila na alkohol i droge, policija je na području RH oduzela 505 vozačkih dozvola.

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa posebno mole mlade vozače te apeliraju na vozače motocikala i mopeda na dosljedno poštivanje prometnih propisa. Ujedno, sve vozače podsjećaju da moraju brzinu kretanja svog vozila prilagoditi stanju i osobinama prometnice, postavljenim prometnim znakovima, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti odnosno da sukladno uvjetima na kolniku smanje brzinu kretanja svog vozila.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno