Vijenci i svijeće uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, danas su u Koprivnici kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu. U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, priopćile su županijske službe.

“S ponosom se sjećamo svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja koji su stvarali suvremenu Hrvatsku. Sjećanje na njih nas čini ponosnima, ali isto tako stvara i obvezu da i dalje stvaramo gdje su oni stali da nastavimo stvarati modernu državu po mjeri svakog čovjeka i da svaki od nas ima dobar i kvalitetan život”, rekao je Ljubić. Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž naglasila je da je, osim odavanja pijeteta poginulima i nestalima, ovo prilika da razmislimo kako gradimo domovinu.

Vijence su uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave koprivničko-križevačke položila i izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavnici obitelji stradalih hrvatskih branitelja MORH-a i MUP-a, Grada Koprivnice te predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

Vezano
1 komentar
  1. Franc piše:

    jel 2 kolovoza ili 5 kolovoza Dan zahvalnosti? da se nebi dekomodirali “dužnosnici”

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno