[FOTO] Radnikov ljetni kamp ponovno se pokazao kao pun pogodak

U organizaciji KK Radnik Križevci održan je drugi Ljetni kamp Marko Tomas, dvotjedni ciklus treninga koji je u potpunosti bio besplatan za sve polaznike. Kamp je pokrenut prošle godine od strane križevačkog kluba, a glavni motiv bio je popuniti ljetnu pauzu između dvije sezone kvalitetnim treninzima.

A najbolji pokazatelj kvalitete, bili su izuzetno ugledni gosti iz svijeta košarke, koji su s mladim košarkašicama i košarkašima odradili 10 dana treninga. Kamp je održan od 1. do 12. srpnja, bio je otvoren i za igrače iz drugih klubova, a naglasak je bio na individualnom radu trenera s igračima.

Trenirale su kategorije od U9 pa sve do U19, ukupno se radilo o 11 kategorija, a kamp je svakodnevno pohodilo 40-ak polaznika.

Uz trenere iz kluba (Ivan Svoboda, Tomislav Matoić, Bojan Hrandek, Matej Bolčić i Saša Šikić), treninge su vodila i brojna poznata imena iz košarkaškog svijeta. Najpoznatiji među njima, svakako je bio poznati križevački trener Ivan Tomas, zadužen za individualni trening. Posljednji dan turnira treninge je vodio Vanja Miljković, koji je imenovan za novog trenera zagrebačkog Dinama, gdje je naslijedio izbornika reprezentacije Josipa Sesara. Na gimnazijskom terenu gostovao je i Tomislav Vouk, trener seniorske ekipe KK Sesvete i pomoćni trener 3×3 U17 reprezentacije koja je osvojila zlato na Europskom prvenstvu prošle godine, a za koju je igrao i Križevčanin Juraj Brkić.

Ponešto drugačiji trening testiranja i korekcijskih vježbi vodio je Krešimir Šoš, koji je radio 16 godina kao kondicijski trener u mlađim uzrastima i prvoj momčadi GNK Dinamo. Također radio je u varšavskoj Legiji i pripremao mlađe kategorije hrvatske reprezentacije. Poznati križevački trener boksa Hrvoje Pečarić kroz trening boksa pokazao je vježbe koordinacije i motorike, Robert Marković bio je zadužen za zagrijavanje i korekcijske vježbe, dok je Anja Šimunčić odradila vježbe trčanja.

„Kamp je bio potpuno besplatan i služio je tome da djeca koja ne idu u druge kampove ili na more, da u ta dva tjedna upotpune slobodno vrijeme i kroz treninge održe formu u ljetnoj pauzi prije početka nove sezone. Jako smo zadovoljni odrađenim treninzima, kao i odazivom polaznika”, za Križevci.info je rekao Tomislav Maslić, sportski tajnik KK Radnik.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno