[FOTO] Na ljetnim dramskim radionicama “Kolibrići” pripremaju dvije premijere

Članovi dramske družine “Kolibrići” pri Dječjem odjelu i Igraonici Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci tijekom srpnja pohađaju besplatne ljetne dramske radionice za djecu i mlade od 10 do 18 godina. Na prvoj su radionici slušali kratko predavanje s prezentacijom na teme drama, dramski tekst, pojam i uloga kazališta, kratka povijest i tehnika izvođenja kazališta sjena, nakon čega je uslijedio praktični dio, podjela teksta i uloga te prvo čitanje teksta i dogovor oko rada na predstavama.

Nakon tri održane radionice po vodstvom Sanje Marković, za ponedjeljak, 29. srpnja najavljuju premijeru igrokaza “Bremenski gradski svirači” braće Grimm i “Crtice iz gradskog života” Nade Zidar-Bogadi. Premijere će se održati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” s početkom u 18 sati, a ulazak je slobodan.

Dramske se igre dugo upotrebljavaju u obrazovanju dajući mogućnost mladim polaznicima dramskih radionica da se otvore i nauče komunicirati na drugačijoj razini i lakše usvajaju pojmove i tipove ponašanja koji im inače predstavljaju problem. Izvrsne su za razvijanje inteligencije, pamćenja i govornih sposobnosti, a potiču i povezanost mladih unutar grupe.

Dramske igre služe i za jačanje grupne dinamike i suradnje. Omogućuju bolje opuštanje i upoznavanje drugih ljudi te postupno dovode do osjećaja sigurnosti i međusobnog poštovanja unutar grupe što je iznimno važno za samopouzdanje. Kroz rad na razvoju likova, djeca i mladi razvijaju i samosvijest te jačaju toleranciju. Dramske igre su se pokazale korisnima u smanjivanju straha od javnog nastupa.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno