[FOTO] RockLive #13, dan prvi: “Pa nek živi, živi rock”

Brojna publika napokon je dočekala prvi dan RockLive festivala koji se u koprivničkom Kampusu održava do subote, 27. srpnja. Trinaesto po redu izdanje festivala započelo je moćno, koncertima čak sedam bendova. Prvi su na pozornicu kročili Hyper Tidez, pobjednici ovogodišnje Pune šume rokenrola, gdje su zaslužili svoje mjesto uz bok velikih bendova ovogodišnje RockLive postave.

Hyper Tidez je mladi punk rock bend iz Zagreba, a iako se za njih tek treba čuti publiku su odlično zagrijali kao prvi bend večeri. Nakon njih, pozornicu su zauzeli Đutko i Plodovi zemlje, brojni alternativci zavoljeli su već nadaleko poznatog Đutka koji je samoprozvani stručnjak za agro pop, a prati ga ultimativni prateći bend čije je ime inspirirano svima nam dobro znanom, no ne previše alternativnom emisijom. Ukratko, Đutko i Plodovi zemlje napravili su takvu atmosferu da se na tren moglo pomisliti da se nalazimo u legendarnom klubu CBGB  u njujorškom East Villageu, s druge strane je pak narodno veselje podsjećalo na dan neke od ličkih općina, uz povike duhovnog vođe Đutka Šišaj, majstore! i Lika, to je ta spika!. Hvala Đutku i Plodovima zemlje na odličnom provodu.

Koprivničku publiku posebno je razveselio nastup domaćeg benda Ogenj koji je zaista atraktivan spoj etna i žestine, moglo bi se za njih reći da su The Pogues na steroidima. Također, valja ih pohvaliti za svojevrsno očuvanje kulturne baštine i podravskog “kaj”. Nakon što je Ogenj užario atmosferu, nastupio je IDEM iza kojeg stoji glazbenik Antun Aleksa (publici poznat kroz JeboTon, Trophy Jump, Porto Morto…), a nakon solo nastupa na pozornicu se ponovno popeo s bendom Porto Morto. Oko sat vremena dugom svirkom Porto Morto je okupljene u Koprivnici očarao svojim stilom, a tko ih čuje po prvi puta obavezno zaključuje kako ih je nemoguće  odrediti žanrovski. 

RockLive okuplja toliko bendova da dok čovjek pomisli da je večer gotova, na stage tek stižu kapitalci. Savršeni marginalci pokazali su žestinu i emitirali zvuk kakav je imalo samo nekadašnje Hladno pivo u ranoj fazi.  Šalu na stranu, dečki iz bivšeg Piva uz pridruženog Krmpu (iz benda Deafness by Noise) na vokalu krenuli su osvajati festivale diljem naših prostora odličnim konceptom izvođenja samo jakih stvari s prva tri albuma Hladnog Piva, uz pokoju pjesmu iznenađenja. Dobro veče, Nema više, Zakaj´ se tak oblačiš? Bubašvabe – numere su bez čijeg bi izvođenja prosječni panker intelektualac puno teže egzistirao u ovoj državi.

U gluho doba noći s nastupom su krenule legende, povratnici na scenu Kawasaki 3P. Njihova ljubav s publikom takva je da je prekid veze dug više od 5 godina danas potpuno neprimjetan. Kawasaki je odsvirao neke od svojih najvećih hitova – Ni da ni ne, Snifa san glu, Mupov-ska i druge. Na stageu je odlično ponovno vidjeti energičnog Tomfu, čuti riffove Davora Viduke i opaki rad ritam sekcije Boršćak –  Babić. Svjedoci bi se mogli složiti da je Kawasaki na RockLive-u bio pravi trip!

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno