Obavijest građanima o uklanjanju i uništavanju ambrozije na području Križevaca

Grad Križevci podsjeća vlasnike ili posjednike poljoprivrednog i drugog zemljišta, dakle vrtova, oranica, livada i sličnih površina, neizgrađenog građevinskog zemljišta, uključujući rubove parcela, šuma i poljskih putova, na području grada Križevaca da su dužni i moraju tijekom vegetacijske sezone tekuće godine, u više navrata, sa svojih površina redovito uklanjati i suzbijati ambroziju, a sve s ciljem suzbijanja i sprečavanja njezinog daljnjeg širenja u svrhu zaštite zdravlja građana.

Najdjelotvorniji pristup u suzbijanju ambrozije je primjena mehaničkih mjera, odnosno čupanje, redovita košnja, okopavanje, kultivacija), agrotehničkih mjera (obrada tla, pravovremena sjetva, prašenje strništa, kao i kemijskih mjera, korištenjem herbicida.

Prijavi ambroziju - Križevci

Provedba ove obveze redovito će se kontrolirati te će se protiv onih koji se iste ne pridržavaju poduzeti mjere u skladu s nadležnošću. U cilju izbjegavanja pokretanja postupka, iz gradske uprave mole građane da redovito uklanjaju i suzbijaju ambroziju sa svojih površina.

Građani se za dodatne informacije mogu obratiti komunalnom redaru na broj mobitela – 099/4891-435.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno